КОЗАЦЬКИЙ ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ «Кращі козаки 2019 року»

Впродовж 5 років «Окремим природо-правозахисним округом МГО «Козацтво Запорозьке» проводяться презентації на кращих козаків року. Цим ми ще раз показуємо, що вже зробили і ще роблять наші козаки для держави та її народу, для відродження Козацтва Запорозького. Тільки попрацювавши багато років в козацькій організації (2006 – 2019 р.р.) ми визнаємо на що здатний той чи інший козак чи козачка об’єднання «Берегиня», які в них заслуги та результати їх праці, які подальші плани.

Критеріями відбору кращих козаків, козачок є любов до людей, до Вітчизни, шанування побратимів козаків та козачок, благодійність, волонтерство, вміння працювати в ім’я держави України та на відродження Козацтва Запорозького без метушні та галасу.

Номінанти 2019 року своїми справами довели усім, що вони дійсно кращі козаки – запорожці «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». Останнім часом на козаків нашої формації МГО «Козацтво Запорозьке» звернула увагу і держава.

За 2019 рік багато козаків та козачок були відзначені за їх працю нагородами Національної академії наук України (відділом геральдики). Ми розуміємо що наша праця недаремна. Хотілось би ще раз нагадати про попередніх номінантів 2015 – 2018 років, бо вони і зараз кращі серед кращих.

Номінації / Рік 2015 р. 2016 р. 2017 р. 2018 р.
Кращий отаман підрозділу Петро Середа (генерал-хорунжий) отаман Новокодацької паланки Іван Гаращенко (генерал-осавул)
отаман Покровського куреня
Андрій Сердюков (військовий старшина)
отаман Суховіївського куреня
Георгій Чуприна (полковник) отаман куреня «Служба Безпеки»
Кращий захисник навколишнього середовища Вячеслав Горобець (осавул) Дмитро Храпков (підхорунжий) Юрій Гальцев (підосавул) Вячеслав Горобець (військовий старшина)
Кращий наставник – вихователь молоді Юрій Нікитенко (осавул) Дмитро Кабаченко (полковник) Ігор Гамбаров (військовій старшина) Віталій Маляренко (осавул)
Кращий благодійник Олександр Макаренко (генерал-осавул) Олександр Пилипенко (генерал козацтва) Іван Толстов (полковник) Анатолій Слинько (генерал-осавул)
Кращі козаки підрозділів Дмитро Півень (підхорунжий)
Олександр Скворцов (хорунжий)
Вадим Горлов
(осавул)
Олександр Александров (чотар)
Анатолій Щербина (військовий старшина)
Олександр Губкін
(хорунжий)
Олександр Білій
(хорунжий)
Артем Макаренко
(підосавул)
Максим Борисов
(сотник)
Краща козачка об’єднання «Берегиня» Середа Наталія Василівна Іванова Людмила Миколаївна Шевцова Зоя Іванівна Толстова Тетяна Євгенівна

За рішенням ради керівного складу «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» від 29 грудня 2019 року номінантами «Кращі козаки 2019 року» визнали:

Кращій отаман підрозділу округу

Александров Олександр Сергійович

1973 року народження, православний, генерал-осавул, отаман Новобогородицького куреня «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». З січня 2003 року в лавах МГО КЗ. Завжди є вірним козацькій присязі та кодексу честі козака МГО «Козацтво Запорозьке».

Генерал-осавула Александрова Олександра Сергійовича було обрано отаманом Новобогородицького куреня «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ у березні 2018 р. Впродовж майже 17 років він ще займав посади писаря (начальника штабу) та кошового отамана Новобогородицького куреня. Проводячи свою громадську діяльність, як козак-запорожець, освідомив свою місію у житті держави, своєю клопітливою працею вносить великий вклад у розбудову Козацтва Запорозького, доводить молодим козакам, що таке козацький дух та життєва загартованість.

На сьогодні генерал-осавул Александров Олександр Сергійович козак майже з 17 річним терміном роботи у козацькій формації МГО «Козацтво Запорозьке». За час його керування Новобогородицький курінь досяг чималих успіхів у громадській праці. На рахунку козаків Новобогородицького куреня під керівництвом генерал-осавула Александрова Олександра Сергійовича чимало урочистих заходів по розбудові Козацтва Запорозького у м. Дніпро. Козаки Новобогородицького куреня пишаються добрими, благодійними справами, які вони роблять за  для слави Козацтва Запорозького та держави в цілому спільно під керівництвом свого отамана.

Генерал-осавул Александров Олександр Сергійович, як козацький отаман, вміє об’єднувати навколо себе козаків, однодумців з певними духовними та моральними цінностями, які притаманні справжнім козакам-запорожцям. А ще в ньому органічно поєдналися в одне ціле життєвий досвід, дух козацької свободи, бо це справжній, достойний козак, з генами козацької нації українського народу.

Недаремно, за свою діяльність, генерал-осавул Александров Олександр Сергійович нагороджений козацькими нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Орденом «Козацька Слава» ІІІ ст.
  • Медаллю «За ратну доблесть»
  • Медаллю «Срібний хрест – Козацька Слава»

За захист православної віри в Україні його було відзначено золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для країни часи (2014-2019 р.р.) за благодійну допомогу та підтримку бійців АТО  та ООС та високу Державницьку позицію генерал-осавула Александрова Олександра Сергійовича  було нагороджено срібною медаллю МГО «Козацтво Запорозьке» — «Україна – Захиснику Державності» та Почесною ювілейною відзнакою округу «За козацьку честь та відданість Україні».

Кращий захисник навколишнього природного середовища

Горобець Жан Володимирович

1976 року народження, православний, осавул, отаман сотні Суховіївського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО КЗ з жовтня 2009 р. Прийнявши присягу козака – завжди її дотримується.

Осавул Горобець Жан Володимирович – це козак, який як отаман, бере на себе відповідальність за діяльність козаків сотні Суховіївського куреня у сфері екологічної безпеки навколишнього природного середовища рідного краю та має активну громадську позицію у відродженні Козацтва Запорозького в Україні. Праця Горобця Жана Володимировича спрямована на збереження навколишнього природного середовища заради своїх дітей та майбутнього України. Він характеризується своїми справами, в які вкладає свій розум та душу. За майже 10-ти річній термін прибування в лавах МГО «Козацтво Запорозьке» він та козаки його сотні зробили багато справ заради збереження екології, діючи у правовому полі законів України.

Осавул Горобець Жан Володимирович людина з високими моральними та духовними цінностями, які були присущі козакам-запорожцям. В його козацькій родині високо цінуються козацькі традиції і закони (брат є також козаком МГО «Козацтво Запорозьке»). Жан користується повагою побратимів козаків. В його родині щиро розуміють, що козак – це совість нації.

За свою діяльність (з 2009 — 2019 р.р.) Горобець Жан Володимирович відзначився Подяками та Грамотами Головного отамана округу. А також був нагороджений медаллю МГО «Козацтво Запорозьке» — «За відродження Козацтва».

Національною академією наук України (відділом геральдики) за екологічну діяльність його, як козака МГО «Козацтво Запорозьке», було нагороджено медаллю «За службу України».

Кращий благодійник округу

Завалков Іцик Семенович

1972 року народження, козацький полковник, Радник Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». З квітня 2018 року в лавах МГО «Козацтво Запорозьке». Прийнявши козацьку присягу, залишається їй вірним та дотримується кодексу козацької честі МГО «Козацтво Запорозьке».

Козацький полковник Завалков Іцик Семенович з самого початку своєї діяльності в лавах МГО «Козацтво Запорозьке» активно включився у громадську і благодійну волонтерську діяльність та спрямував її на допомогу бійцям ЗСУ та ООС, та дітям дитячих закладів, які знаходяться в зоні ООС Донецької області.

Завалков Іцик Семенович усвідомлює, що козак в Україні це не назва, а спосіб життя, а тому потрібно працювати і бути відповідальним перед побратимами – козаками. При його активній участі проводяться різного плану благодійні заходи спрямовані на відродження Козацтва Запорозького.

Усі благодійні волонтерські заходи, які проводяться козацьким полковником Завалковим Іциком Семеновичем, робляться їм не для реклами, а для людей України.

Діяльність Завалкова Іцика Семеновича дуже підтримується родиною, бо його батько Ніц Семен Олександрович є козацьким полковником МГО «Козацтво Запорозьке», він передав йому у спадок дух козацької свободи і свій життєвий досвід по відродженню Козацтва Запорозького.

За свою діяльність козацький полковник Завалков Іцик Семенович  відзначений нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Орденом «Козацька Слава» ІІІ ст.
  • Медаллю «За благодійність»

Національною академією наук України (відділом геральдики) за благодійну волонтерську діяльність його як козака МГО «Козацтво Запорозьке» було нагороджено:

  • Медаллю «Гетьман Мазепа»
  • Медаллю «За гідність та патріотизм»
  • Відзнакою «Волонтер України»

Кращий наставник – вихователь молоді

Кирпань Юрій Миколайович

1957 року народження, православний, військовий старшина, помічник Головного отамана з питань патріотичного виховання молоді «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». З жовтня 2006 року в лавах МГО «Козацтво Запорозьке». Прийнявши присягу козака, завжди гідно дотримується її.

Військовий старшина Кирпань Юрій Миколайович, як козак-запорожець,  постійно знаходиться на передньому краї по навчанню та вихованню молоді. Як викладач у підшефній СЗОШ №94 Кирпань Юрій Миколайович відповідає за військово-патріотичне виховання учнів, а також за проведення військових зборів та гри «Прорив». Працює з учнями школи в питаннях орієнтування на військові професії.

Своєю натхненною працею вносить високий внесок у розбудову Козацтва Запорозького в Україні і надає приклад молодим козакам та учням вірного служіння державі та її народу. Виховані їм учні, козаки, козачки об’єднання «Берегиня», гідно захищали країну у період (2014 – 2019 р.р.) в зоні АТО та ООС.

Військовий старшина Кирпань Юрій Миколайович людина з високими моральними та духовними цінностями які були присущі козакам-запорожцям. В його родині високо цінуються козацькі традиції та закони.

За свою діяльність у період (2006 – 2019 р.р.) військовий старшина Кирпань Юрій Миколайович неодноразово був відзначений Подяками та Грамотами Головного отамана округу, а також медалями МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Медаллю «Золотий хрест – Козацька Слава»
  • Медаллю «Віра, честь, воля»

За вірне служіння православній вірі його було нагороджено Українською православною церквою (УПЦ) орденом «Козацька Слава» Національною академією наук України (відділом геральдики). Його, як козака МГО «Козацтво Запорозьке» та як кращого вчителя, було нагороджено відзнакою «За відданість справі».

Кращі козаки підрозділів округу

Черняк Володимир Юрійович

1981 року народження, православний, військовий старшина, отаман служби безпеки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО КЗ з жовтня 2005 року. Прийнявши присягу залишається завжди їй вірним, дотримується кодексу козацької честі.

Військовий старшина Черняк Володимир Юрійович, як козак-запорожець за своєю діяльністю завжди знаходиться на передньому краї по розбудові Козацтва Запорозького в Україні.

За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони, є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке» та надійний помічник Головного отамана округу.

Своєю клопітливою працею вносить значний внесок у роботу «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» у питаннях безпеки.

Військовий старшина Черняк Володимир Юрійович — це високоморальна людина з цінностями які присущі справжнім козакам-запорожцям. Він з великою повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви.

Це справжній, достойний козак з генами козацької нації українського народу.

Недаремно за свою багаторічну діяльність (з 2005 – 2019 р.р.) військовий старшина Черняк Володимир Юрійович був відзначений Подяками та Грамотами Головного отамана округу та нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Медаллю «За благодійність»
  • Медаллю «Срібний хрест – Козацька Слава»
  • Медаллю «За відродження козацтва»

Національною академією наук України (відділом геральдики) його, як козака МГО КЗ, було нагороджено медаллю «За гідність та патріотизм».

Долженко Олександр Володимирович

1979 року народження, православний, хорунжий, козак Новобогородицького куреня «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО КЗ з жовтня 2018 року. У своїй діяльності є вірний козацькій присязі та дотримується кодексу козацької честі.

Хорунжий Долженко Олександр Володимирович, як козак-запорожець, за своєю діяльністю знаходиться на передньому краї по розбудові Козацтва Запорозького та цілісності України. Це людина високої честі та моралі, яка освідомила свою місію у житті держави.

За час роботи в козацькій організації Долженко Олександр Володимирович проявив себе з кращої сторони. Він є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке». Знаходячись в зоні АТО, а потім в ООС, він працював юристом у військово цивільній адміністрації м. Красногорівка де здійснював юридичний захист Держави у правовому полі.

Хорунжий Долженко Олександр Володимирович — козак з певними духовними та моральними цінностям, які присущі справжнім козакам-запорожцям. Це козак з генами козацької нації Українського народу.

За свою діяльність, хорунжий Долженко Олександр Володимирович, по захисту Української незалежності, особистий патріотизм та діяльність в зоні АТО та ООС був нагороджений Національною академією наук України (відділом геральдики), як козак МГО «Козацтво Запорозьке», медаллю «За службу Україні» та відзначено знаком учасника АТО «Гідність та честь».

Тищенко Володимир Олександрович

1959 року народження, православний, хорунжий, військовий старшина, суддя Новобогородицького куреня «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО КЗ з жовтня 2005 року. Завжди є вірним козацькій присязі, дотримується кодексу козацької честі.

Військовий старшина Тищенко Володимир Олександрович, як козак-запорожець, освідомив своє місце у житті козацької організації. Своєю працею вносить значний внесок у розбудову Козацтва Запорозького в Україні. Є надійним помічником отамана Новобогородицького куреня. Свої обов’язки виконує на відмінно, відхилень в роботі не допускає. Приймає участь у благодійних заходах спрямованих на відродження козацького духу та наснаги серед молодого покоління українців.

Тищенко Володимир Олександрович є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке». Він з великою повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви. В ньому органічно поєднались в одне ціле – дух, свобода і дух релігії.

В родині Тищенко Володимира Олександровича цінуються козацькі традиції й закони.

За свою багаторічну роботу (з 2005 – 2019 р.р.) військовий старшина Тищенко Володимир Олександрович неодноразово був відзначений Подяками та Грамотами Головного отамана округу. Також він був нагороджений медалями МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Медаллю «За благодійність»
  • Медаллю «Срібний хрест – Козацька Слава»

Краща козачка обєднання «Берегиня»

Вінник Антоніна Володимирівна

1967 року народження, православна, козачка об’єднання «Берегиня», помічник керівника об’єднання «Берегиня» Мануйлівськоого куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах об’єднання «Берегиня» з березня 2011 року. Прийнявши присягу козачки – достойно її дотримується.

Вінник Антоніна Володимирівна, як козачка об’єднання «Берегиня» округу, завжди відзначається плідною працею по вихованню та навчанню учнівської молоді. На теперішній час вона очолює комунальний заклад спеціальну школу «Гармонія» Кам’янської міської ради, на посаді директора. Увесь свій досвід та навички віддає дітям. Також приймає активну участь у громадському житті держави, як козачка об’єднання «Берегиня». Своєю натхненною працею вносить високий внесок у розбудову Козацтва Запорозького та надає приклад козачкам вірного служіння державі та її народу. У своїй діяльності впродовж 2011 – 2019 р.р., як козачка, приділяє велику увагу благодійним заходам, які проводить «Окремий природо-правозахисний округ МГО «Козацтво Запорозьке».

В родині Вінник Антоніни Володимирівни високо цінуються козацьки традиції.

Недаремно козачка об’єднання «Берегиня» Вінник Антоніна Володимирівна відзначена за свою громадську діяльність Подякою та Грамотою Головного отамана округу, а також медаллю МГО «Козацтво Запорозьке» — «За благодійність».

Національною академією наук України (відділом геральдики) вона, як козачка МГО «Козацтво Запорозьке», була відзначена медаллю «Українська Берегиня» та відзнакою «За відданість справі».

Матеріал підготував,

Головний писар (начальник штабу) округу

генерал козацтва

Сердюков В.Ф.

Добавить комментарий