15 РОКІВ НАТХНЕННОЇ ПРАЦІ

2021 рік для козаків «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» став ювілейним. Усі 15  років існування округу його козаки натхненно працювали на теренах всієї України. Доводячи своєю клопітливою працею, що вони піднімають авторитет козацтва Запорозького та відновлюють правдиву історичну пам’ять українського народу. Щорічно показуючи дійсні результати у конкретних справах.

Ми працюємо відкрито і привабливість нашого округу в тому як козаки чи козачки можуть реалізувати себе у громадській діяльності.

За 15 років діяльності нашого округу ми зробили стільки добрих справ, що нам є чим пишатися і є що презентувати суспільству. Головною нашою цінністю є козаки і козачки округу.

Починаючи з 2015 року ми робимо щорічні підсумки своєї роботи, аналізуємо її і йдемо далі.

За рішенням Ради керівного складу козаків «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» від 26 грудня 2021 року були визначені кращі козаки й козачки округу у номінаціях:

  • Кращий отаман підрозділу округу,
  • Кращий захисник навколишнього природного середовища,
  • Кращий наставник – вихователь молоді,
  • Кращий благодійник,
  • Кращі козаки,
  • Краща козачка об’єднення «Берегиня».

Номінанти 2021 року своїми справами довели що вони дійсно кращі.

КРАЩІЙ ОТАМАН ПІДРОЗДІЛУ ОКРУГУ

БРЕДИХІН ВАДИМ ВІКТОРОВИЧ, 1976 р.н., православний, генерал-осавул, отаман Харківської паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» з квітня 2010 року завжди є вірним козацькій присязі та кодексу честі козака МГО «Козацтво Запорозьке».

Генерал-осавул БРЕДИХІН ВАДИМ в лавах МГО «КЗ» з січня 2005 року. З січня 2010 року займає посаду отамана Харківської паланки. Його неодноразово у 2015 та 2020 роках було переобрано на новий термін,  на цій посаді. Він як козак-запорожець освідчив свою місію у житті Держави своєю клопітливою працею, вносить вклад у розбудову козацтва Запорозького. Доводить молодим козакам що таке козацький дух та життєва загартованість.

На сьогодні генерал-осавул БРЕДИХІН ВАДИМ отаман майже з одинадцятирічним стажем роботи в козацькій організації на громадських засадах. За час його керування паланка неодноразово досягала чималих успіхів у громадській роботі. На рахунку козаків Харківської паланки чимало урочистих та спортивних заходів, сповнених козацького духу та наснаги. Козаки Харківської паланки пишаються добрими благодійними справами, які вони спільно роблять за-для Слави козацтва Запорозького та Держави.

БРЕДИХІН ВАДИМ, як козацький отаман вміє об’єднувати навколо себе козаків однодумців з певними духовними та моральними цінностями, які присущі справжнім козакам-запорожцям.

За власні кошти спільно з козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» у 2020 — 2021 роках приймав активну участь у благодійних заходах по будівництву пам’ятників «Козацької Слави»- у 2020 році у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250ї річниці заснування козаками-запорозьцями с. Сухачівка (у 1770 р.), у 2021 р. сгт. Курилівка Дніпропетровської області по будівництву пам’ятника останньому кошовому отаману Запорозької Січі Петру Калнишевському, на честь 330 річчя народження (у 1691 р.).

Генерал-осавул БРЕДИХІН ВАДИМ справжній, достойний козак з генами козацької нації українського народу. Достойний син свого батька. В його родині високо цінуються козацькі традиції.

Недаремно за свою діяльність генерал-осавул ВАДИМ БРЕДИХІН нагороджений козацькими нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Орденом «Козацька Слава ІІІ ст.»,
  • Медаллю «Віра, Честь, Воля»,
  • Медаллю «За ратну доблесть».

За захист православної віри в Україні його було відзначено Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для країни часи (2014 – 2021 р.р.) за благодійну допомогу на підтримку бійців АТО й ООС та високу Державницьку позицію, генерал-осавула ВАДИМА БРЕДИХІНА Українською академією наук (відділом геральдики) було відзначено нагородами народної пошани:

  • Медаллю «За відродження України»,
  • Медаллю «Гетьман Іван Мазепа»,
  • Медаллю «30 років незалежності України».

КРАЩИЙ ЗАХИСНИК НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА ОКРУГУ

ГОРОБЕЦЬ ВЯЧЕСЛАВ ВОЛОДИМИРОВИЧ, 1974 р.н., православний, козацький полковник, Радник Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з 2009 року. Прийнявши присягу козака завжди її дотримується.

Козацький полковник ГОРОБЕЦЬ В’ЯЧЕСЛАВ, це козак який бере на себе відповідальність по проблемам екологічної безпеки. Він палкий поборник охорони природи, збереження довкілля і має активну громадську позицію відносно екологічної безпеки, показує приклад не байдужності по захисту навколишнього природного середовища. Він у своїй журналісткій діяльності правдиво та відкрито освітлює екологічні проблеми, відкриваючи винуватців цих проблем.

Козацький полковник ГОРОБЕЦЬ В’ЯЧЕСЛАВ у своїй громадській діяльності не шукає власної вигоди, а працює за ради збереження навколишнього природного середовища в Україні. За його активній участі проводяться всі благодійні заходи в окрузі, які спрямовані на відродження та підняття авторитету козацтва Запорозького в Україні та на відновлення історичної пам’яті українського народу.

ГОРОБЕЦЬ В’ЯЧЕСЛАВ об’єднує навколо себе козаків однодумців з певними духовними та моральними цінностями, які присущі справжнім козакам-запорожцям, патріотів України.

Починаючи з 2015 року ГОРОБЕЦЬ В’ЯЧЕСЛАВ втретє стає кращим в номінації – захисник навколишнього природного середовища округу (до цього у 2015 та 2018 роках).

За власні кошти спільно з козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» у 2018, 2020 та 2021 роках приймав активну участь у благодійних заходах по будівництву пам’ятників «Козацької Слави»: у 2018 році у с. Миколаївка І Дніпропетровської області встановлено пам’ятник на честь 370ї річниці битви під Жовтими Водами та померлим від ран козакам-запорожцям (1648 р.), у 2020 році у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250ї річниці заснування козаками-запорожцями с. Сухачівка (1770 р.), у 2021 році у сгт. Курилівка Дніпропетровської області по будівництву пам’ятника останньому кошовому отаману Запорозької Січі Петру Калнишевському, на честь 330ї річниці народження (1691 р.).

Діяльність козацького полковника ГОРОБЦЯ В’ЯЧЕСЛАВА підтримується його родиною. Його брат і син є козаками МГО «Козацтво Запорозьке». В його родині високо цінуються козацькі традиції й звичаї.

За свою діяльність козацький полковник ГОРОБЕЦЬ В’ЯЧЕСЛАВ відзначений нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Медаллю «Срібний хрест Козацька Слава»,
  • Медаллю «Золотий хрест Козацька Слава»,
  • Медаллю «За відродження козацтва»,
  • Медаллю «За Благодійність»,
  • Медаллю «Гетьман П.К. Сагайдачний».

Як захисник православ’я в Україні УПЦ був відзначений золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для країни часи (2014 – 2021 р.р.) за благодійну допомогу на підтримку бійців АТО й ООС та високу Державницьку позицію козацького полковника ГОРОБЦЯ В’ЯЧЕСЛАВА Українською академією наук (відділом геральдики) було відзначено нагородами народної пошани:

  • Медаллю «Козацька честь та відданість Україні»,
  • Медаллю «30 років незалежності України»,
  • Медаллю «За професійну працю» (журналістам).

КРАЩИЙ НАСТАВНИК-ВИХОВАТЕЛЬ МОЛОДІ

НИКИТЕНКО ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, 1978 р.н., православний, військовий старшина (підполковник), Радник Головного отамана з питань молоді та спорту «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке».

З 2005 року в лавах МГО «Козацтво Запорозьке». Прийнявши присягу козака завжди гідно її дотримується.

Військовий старшина (підполковник) НИКИТЕНКО ЮРІЙ, як козак-запорожець, постійно знаходиться на передньому краї по навчанню і підготовці молодих спортсменів шкільного віку, його великий досвід тренера, судді у греко-римській боротьбі дозволив округу провести на високому рівні 16 Всеукраїнських турнірів з греко-римської боротьби серед учнівської молоді на призи Гетьмана МГО «Козацтво Запорозьке» Дмитра Сагайдака.

Він своєю натхненною працею вносить високий внесок у розбудову козацтва Запорозького в Україні і надає приклад молодим козакам та молоді вірного служіння Державі та її народу, доводить що таке козацький дух та життєва загартованість.

Військовий старшина (підполковник) НИКИТЕНКО ЮРІЙ людина з високими моральними духовними цінностями, які присущі козакам-запорожцям. У своеї громадській діяльності не шукає власної вигоди, а працює за ради розвітку спорту в Україні, за ради здоров’я нації.

Починаючи з 2015 року НИКИТЕНКО ЮРІЙ в друге стає кращим в номінації наставник-вихователь молоді округу (до цього у 2015 році).

Він не тільки працює в питанні розвитку спорту, а ще займається благодійною діяльністю по відновленню історичної пам’яті українського народу.

За власні кошти, спільно з козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» у 2018, 2020 та 2021 роках приймав активну участь у благодійних заходах по будівництву пам’ятників «Козацької Слави» у 2018 році у с. Миколаївка І, Дніпропетровської області встановлено пам’ятник на честь 370ї річниці битви під Жовтими Водами та померлим від ран козакам-запорожцям (1648 р.), у 2020 році у м. Дніпро ж.м. Сухачівка, на честь 250ї річниці заснування козаками-запорожцями с. Сухачівка (1770 р.), у 2021 році у сгт. Курилівка Дніпропетровської області по будівництву пам’ятника останньому кошовому отаману Запорозької Січі Петру Калнишевському, на честь 330ї річниці народження (1691 р.).

Діяльність військового старшини (підполковника) НИКИТЕНКО ЮРІЯ підтримується його родиною, його батько є козаком МГО «Козацтво Запорозьке». В його родині високо цінуються козацькі традиції й звичаї.

За свою діяльність військовий старшина (підполковник) НІКІТЕНКО ЮРІЙ відзначений нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Медаллю «Срібний хрест Козацька Слава»,
  • Медаллю «Золотий хрест Козацька Слава»,
  • Медаллю «Кошовий отаман Іван Сірко»,
  • Медаллю «За відродження козацтва»,
  • Медаллю «За Благодійність».

Як захисник православ’я в Україні УПЦ був відзначений золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для країни часи (2014 – 2021 р.р.) за благодійну допомогу на підтримку бійців АТО та ООС та високу Державницьку позицію, військового старшину НИКИТЕНКО ЮРІЯ Українською академією наук (відділом геральдики) було відзначено нагородами народної пошани:

  • Медаллю «За відродження України»,
  • Медаллю «За козацьку честь та відданість Україні»,
  • Медаллю «За службу Україні».

КРАЩИЙ БЛАГОДІЙНИК ОКРУГУ

ЗАВАЛКОВ ІЦИК СЕМЕНОВИЧ, 1972 р.н., козацький полковник, Радник Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» з 2018 року. Прийнявши козацьку присягу залишається їй вірним та дотримується кодексу козацької честі.

Козацький полковник ЗАВАЛКОВ ІЦИК з самого початку своєї діяльності в лавах МГО «Козацтво Запорозьке» активно включився в громадську, волонтерську та благодійну діяльність і спрямував її на допомогу бійцям ЗСУ в ООС, дитячим будинкам які знаходяться в Україні та на відновлення історичної пам’яті українського народу. Він усвідомлює що козак в Україні це не назва, а спосіб життя, а тому потрібно працювати і бути відповідальним перед побратимами-козаками. При його активній участі проводяться всі благодійні заходи в окрузі, які спрямовані на відродження та підняття авторитету в Україні і світі козацтва Запорозького. І все це робиться їм не для реклами, а для людей.

ЗАВАЛКОВ ІЦИК об’єднує навколо себе козаків однодумців з певними духовними та моральними цінностями, які присущі справжнім козакам-запорожцям, патріотам України.

За власні кошти, спільно з козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» у 2020 та 2021 роках приймав активну участь у благодійних заходах по будівництву пам’ятників «Козацької Слави»: у 2020 році у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250ї річниці заснування козаками-запорожцями с. Сухачівка (у 1770 р.), у 2021 році у сгт. Курилівка Дніпропетровської області по будівництву пам’ятника останньому кошовому отаману Запорозької Січі Петру Калнишевському на честь 330ї річниці народження (у 1691 р.).

За його ініціативи та участі у 2021 році було відкрито меморіальну дошку Герою України Євгенію Березняку у школі Межевського району Дніпропетровської області де він працював вчителем.

Діяльність козацького полковника ЗАВАЛКОВА ІЦИКА підтримується його родиною. Його батько і брат є козаками МГО «Козацтво Запорозьке», а дружина козачкою об’єднання «Берегиня» округу. В його родині високо цінується козацькі традиції. За свою діяльність козацький полковник ЗАВАЛКОВ ІЦИК відзначений нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Орденом «Козацька Слава ІІІ ст.»,
  • Медаллю «За Благодійність».

В тяжкі для країни часи (2018 – 2021 р.р.) за благодійну та волонтерську допомогу на підтримку бійців АТО й ООС та високу Державницьку позицію козацького полковника ЗАВАЛКОВА ІЦИКА Українською академією наук (відділом геральдики) було відзначено нагородами народної пошани:

  • Орденом Петро Сагайдачний,
  • Медаллю «Гетьман Іван Мазепа»,
  • Медаллю «За гідність та патріотизм»,
  • Відзнакою «Волонтер України»,
  • Медаллю «30 років незалежності України»,
  • Відзнакою «За міжнародне співробітництво».

КРАЩІ КОЗАКИ ПІДРОЗДІЛІВ ОКРУГУ

ПАРОНІК СЕРГІЙ ГРИГОРОВИЧ, 1982 р.н., православний, значковий, козак Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» з 2020 року. Прийнявши присягу залишається їй вірним та дотримується кодексу козацької честі.

Значковий ПАРОНІК СЕРГІЙ як козак-запорожець усвідомив своє місце у житті поруч з козаками. Своєю працею вносить вклад у розбудову козацтва Запорозького. На сьогодні козак ПАРОНІК СЕРГІЙ входить до складу Новокодацької паланки округу і є надійним помічником отамана паланки у проведенні урочистих, благодійних заходів які спрямовуються паланкою за-для відродження козацького духу серед молодого покоління українців та історичної правди Держави.

За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони, організований, принциповий, чесний. Є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке». З повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви.

За власні кошти спільно з козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» у 2020 році приймав активну участь у благодійних заходах по будівництву і відкриттю пам’ятника у сгт. Курилівка Дніпропетровської області останньому кошовому отаману Запорозької Січі Петру Калнишевському на честь 330ї річниці народження (1691 р.) та відкритті меморіальної дошки Герою України Євгенію Березняку у Межевському районі Дніпропетровської області.

Недаремно за його діяльність – значкового ПАРОНІК СЕРГІЯ нагороджено Українською академією наук (відділом геральдики) нагородою народної пошани:

  • Медаллю «Гетьман Іван Мазепа».

КАЛІНІЧЕНКО ВОЛОДИМИР ІВАНОВИЧ, 1946 р.н., православний, генерал-осавул, писар (начальник штабу) Новобогородицького  куреня «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» з 2006 року. Прийнявши присягу залишається завжди їй вірним. Дотримується кодексу козацької честі.

Генерал-осавул КАЛІНІЧЕНКО ВОЛОДИМИР як козак запорожець за своєю діяльністю писар (начальник штабу) Новобогородицького куреня округу завжди знаходиться на передньому краї по розбудові козацтва Запорозького в Україні. За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони. Є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке». Своєю клопітливою працею вносить значний внесок в роботу Новобогородицького куреня та округу в цілому.

На сьогодні генерал-осавул КАЛІНІЧЕНКО ВОЛОДИМИР це дуже поважна людина, приклад для молодих козаків. За час його роботи в козацькій організації Новобогородицький курінь досягав чималих успіхів у виконанні щорічних планів (основних заходів), які брали на себе козаки. Козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» дуже пишаються його добрими, благодійними справами за-для слави козацтва Запорозького та Держави.

КАЛІНІЧЕНКО ВОЛОДИМИР вміє об’єднувати навколо себе козаків однодумців з певними духовними та моральними цінностями, які присущі справжнім козакам-запорожцям.

За власні кошти, спільно з козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» у 2020 та 2021 роках приймав активну участь у благодійних заходах по будівництву пам’ятників «Козацької Слави»: у 2020 році у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250ї річниці заснування козаками-запорожцями с. Сухачівка (у 1770 р.), у 2021 році сгт. Курилівка Дніпропетровської області по будівництву пам’ятника останньому кошовому отаману Запорозької Січі Петру Калнишевському на честь 330ї річниці народження (у 1691 р.).

Генерал-осавул КАЛІНІЧЕНКО ВОЛОДИМИР справжній достойний козак з генами козацької нації українського народу. В його родині високо цінуються козацькі традиції.

Недаремно за його діяльність генерал-осавул ВОЛОДИМИР КАЛІНІЧЕНКО нагороджений козацькими нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Медаллю «Срібний хрест Козацька Слава»,
  • Медаллю «За відродження козацтва»,
  • Медаллю «За Благодійність».

За захист православної віри в Україні його було відзначено золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для країни часи (2014 – 2021 р.р.) за благодійну допомогу та підтримку бійців АТО й ООС та високу Державницьку позицію генерал-осавула ВОЛОДИМИРА КАЛІНІЧЕНКО Українською академією наук (відділом геральдики) відзначено нагородами народної пошани:

  • Медаллю «За відродження України»,
  • Медаллю «30 років незалежності України».

АГАФОНОВ МАКСИМ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, 1981 р.н., православний, хорунжий. Помічник отамана Суховіївського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» з 2018 року. Завжди є вірним козацькій присязі МГО «Козацтво Запорозьке».

Хорунжий АГАФОНОВ МАКСИМ як козак-запорожець усвідомив своє місце у житті поруч з козаками. Своєю працею вносить вклад у розбудову козацтва Запорозького в Україні.

На сьогодні хорунжий АГАФОНОВ МАКСИМ є козаком Суховіївського куреня Новокодацької паланки округу. Він надійний помічник отамана куреня у проведенні урочистих заходів та благодійних справах, які зроблені для відродження козацького духу та наснаги серед молодого покоління українців.

За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони – організований, принциповий, чесний. Є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке».

З повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви. Він справжній, достойний козак з генами козацької нації українського народу. В ньому органічно поєдналися в одне ціле – життєвий досвід та дух козацької свободи. В його родині високо цінуються козацькі традиції.

Недаремно за його діяльність хорунжого АГАФОНОВА МАКСИМА нагороджено Українською академією наук (відділом геральдики) нагородою народної пошани:

  • Медаллю «Гетьман Іван Мазепа».

КРАЩА КОЗАЧКА ОБЄДНАННЯ «БЕРЕГИНЯ»

ЗАВАЛКОВА АЛЬОНА ОЛЕКСАНДРІВНА, 1984 р.н., православна, козачка, радник керівника об’єднання «Берегиня» Мануйлівського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах об’єднання «Берегиня» з 2020 року. Прийнявши присягу козачки достойно її дотримується.

ЗАВАЛКОВА АЛЬОНА як козачка об’єднання «Берегиня» округу завжди відзначається плідною працею по вихованню та навчанню учнівської молоді, працюючи вчителем у школі №111 м. Дніпро. Увесь свій опит і навички віддає дітям. Також приймає активну участь у громадській, волонтерській та благодійній діяльності в лавах МГО «Козацтво Запорозьке», як козачка об’єднання «Берегиня». Своєю працею вносить вагомий внесок у розбудову козацтва Запорозького в Україні та на відновлення історичної пам’яті українського народу.

Вона надає приклад козачкам вірного служіння Державі та її народу. За її активній участі проводяться благодійні заходи в окрузі, які спрямовані на відродження та підняття авторитету козацтва Запорозького в Україні та Світі.

За її власні кошти спільно з козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ» у 2020 та 2021 роках приймала активну участь у благодійних заходах по будівництву пам’ятників «Козацької Слави»: у м. Дніпро ж.м. Сухачівка (у 1770 р.), у 2021 році у сгт. Курилівка Дніпропетровської області по будівництву пам’ятника останньому кошовому отаману Запорозької Січі Петру Калнишевському на честь 330ї річниці народження (1691 р.).

За ініціативи та участі у 2021 році було відкрито меморіальну дошку Герою України Євгенію Березняку у школі Межевського району Дніпропетровської області, де він працював вчителем.

Діяльність козачки ЗАВАЛКОВОЇ АЛЬОНИ підтримується в її родині. Її чоловік є козаком МГО «Козацтво Запорорзьке». В їх родині високо цінуються козацькі традиції.

За свою діяльність козачка ЗАВАЛКОВА АЛЬОНА за благодійну, волонтерську та гуманітарну допомогу бійцям АТО й ООС дитячим будинкам та за відновлення історичної пам’яті українського народу Українською академією наук (відділом геральдики) була відзначена нагородами народної пошани:

  • Відзнакою «Волонтер України»,
  • Відзнакою «За відданість справі»,
  • Медаллю «30 років незалежності України»,
  • Медаллю «Українська Берегиня».

Матеріал підготував: Отаман Головної канцелярії округу,

козацький полковник                                         Сердюков Андрій

Добавить комментарий