ВІДРОДЖУЮЧИ КОЗАЦТВО ЗАПОРОЗЬКЕ – КОЗАКИ ВІДРОДЖУЮТЬ ДЕРЖАВУ

КРАЩІ КОЗАКИ ТА КОЗАЧКИ 2020 РОКУ

«Окремий природо-правозахисний округ МГО «Козацтво Запорозьке» з його підрозділами є одним з найкращих у структурі МГО «Козацтво Запорозьке».

А у кращому окрузі і кращі козаки та козачки об’єднення «Берегиня». За підсумками 2020 року та за багаторічну плідну працю, рішенням ради керівного складу округу (від 26 грудня 2020 року), визнані кращі переможці у відповідних номінаціях.

Номінанти 2020 року своїми справами, за багато років, вже довели що вони рівні серед кращих по «Окремому природо-правозахисному округу МГО «Козацтво Запорозьке».

2020 рік був дуже складний у житті держави, але козаки та козачки спільно продовжували гідно робити свою справу по відродженню козацтва Запорозького, працювали в ім’я держави – України та її народу.

Це справжні достойні козаки та козачки і справи які вони роблять – достойні.

ПРЕЗЕНТУЄМО КРАЩІХ ЗА 2020 РІК:

КРАЩИЙ ОТАМАН ПІДРОЗДІЛУ ОКРУГУ

Кабаченко Василь Федорович – 1953 р.н., православний, генерал-хорунжий, отаман Мануйлівського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» з січня 2003 року завжди є вірним козацькій присязі та моральностійкий у дотриманні кодексу честі козака МГО «Козацтво Запорозьке».

З 2003 по 2005 рік Кабаченко Василь активно працює від Новокодацької паланки громадським інспектором з охорони навколишнього природного середовища у Дніпропетровській області. Свою діяльність спрямовував на захист екології рідного краю.

Генерал-хорунжого Кабаченко Василя було обрано отаманом Мануйлівського куреня Новокодацької паланки у 2005 році. На протязі 15 років він очолює курінь. Неодноразово (у 2010, 2015, 2020 роках) переобирався отаманом. Бо як козак-запорожець освідомив свою місію у житті держави, він своєю клопітливою працею вносить вагомий внесок у розбудову козацтва Запорозького в Україні і доводить молодим козакам, що таке козацький дух та життєва загартованість.

За час його керування курінь неодноразово досягав чималих успіхів у громадській роботі. На рахунку козаків Мануйлівського куреня під керівництвом генерал-хорунжого Кабаченка Василя чимало урочистих заходів сповнених козацького духу по розбудові козацтва Запорозького у Дніпропетровській області та у м. Дніпро.

Козаки Мануйлівського куреня пишаються добрими благодійними справами, які вони роблять під керівництвом свого отамана, задля слави козацтва Запорозького та держави в цілому. За активною підтримкою отамана та козаків Мануйлівського куреня та за власний кошт козаків, спільно з козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» у 2018 та у 2020 роках було збудовано 2 пам’ятника у с. Миколаївка І на честь 350 річчя битви під Жовтими Водами та козакам запорожцям померлим від ран (у 1648 р.), та у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250 річчя заснування козаками запорожцями с. Сухачівка (у 1770 р.).

Генерал-хорунжий Кабаченко Василь вміло об’єднував навколо себе козаків однодумців з цінностями справжніх козаків-запорожців і спільно з ними робить велику громадську справу.

В його характері органічно поєдналися в одно ціле – дух, свободи і дух православної віри, бо він справжній достойний козак. І справи які він робить – достойні.

В його родині високо цінують і поважають козацькі традиції (обидва його сина є козаками МГО «Козацтво Запорозьке», а онуки маленькі козачата) – це велика козацька родина.

За свою діяльність (2003 – 2020 р.р.) генерал-хорунжий Кабаченко Василь Федорович нагороджений козацькими нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Орденом «Козацька слава ІІІ ст.»
  • Орденом «Байди Вишневецького ІІІ ст.»
  • Медаллю «Гетьман Петро Конашевич Сагайдачний»
  • Медаллю «Срібний Хрест – Козацька Слава»
  • Медаллю «Золотий Хрест – Козацька Слава»

За захист православної віри в Україні його було відзначено Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для країни часи (2014 – 2020 р.р.) за благодійну допомогу та підтримку бійців АТО й ООС та за високу державницьку позицію генерал-хорунжого Кабаченка Василя було нагороджено Почесною ювілейною відзнакою округу «За козацьку честь та відданість Україні», а Національною академією наук України (відділом геральдики) нагороджено медаллю «Богдан Хмельницький».

Генерал-хорунжий Кабаченко Василь неодноразово відзначався Подякою Головного отамана округу, генерала козацтва Пилипенко Олександра за діяльність по керівництву Мануйлівським куренем та за участь в усіх благодійних заходах.

КРАЩИЙ ЗАХИСНИК НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА ОКРУГУ

Пирха Алла Василівна – 1950 р.н., православна, Почесна козачка об’єднання «Берегиня», Радник Головного отамана з питань екологічної безпеки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2015 року.

Алла Василівна, як козачка об’єднання «Берегиня» округу завжди визначається плідною працею по захисту навколишнього природного середовища України. На протязі багатьох років працювала на державній службі при Дніпропетровському обласному управлінні з охорони навколишнього природного середовища на керівних посадах, є міжнародним експертом з питань екологічної безпеки. Свою співпрацю з козаками Новокодацької паланки почала ще у 2003 році коли підтримувала та направляла діяльність козаків як громадських інспекторів з охорони навколишнього середовища у Дніпропетровській області. Маючи багатий професійний досвід вміло його передавала козакам.

Пирха Алла Василівна з 2015 року є козачкою об’єднання «Берегиня». Своїми діями та професійними навичками доводить і надалі, як необхідно захищати навколишнє природне середовище, те середовище в якому ми повинні жити у тісній гармонії з природою та показує приклад небайдужості по захисту довкілля.

Приймає активну участь у громадському житті МГО «Козацтво Запорозьке» по відродженню козацтва в Україні.

Пирха Алла Василівна справжня, достойна козачка-берегиня свого народу і справи які вона робить – достойні. ЇЇ праця за ради збереження навколишнього природного середовища, не шукаючи при цьому власної вигоди.

Недаремно Пирха Алла Василівна, за поданням МГО «Козацтво Запорозьке» Національною академією наук України (відділом геральдики) нагороджена медаллю «Українська Берегиня».

Робота Алли Василівни неодноразово відзначалася Подякою Головного отамана, генерала козацтва Пилипенко Олександра за діяльність у екологічній сфері по захисту навколишнього природного середовища та екологічній безпеці.

КРАЩИЙ НАСТАВНИК – ВИХОВАТЕЛЬ МОЛОДІ

Пєнєв Іван Петрович – 1957 р.н., православний, генерал командор, Головний кошовий отаман «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з січня 2010 року. Прийнявши присягу козака завжди гідно дотримується її положення.

Генерал-командор Пєнєв Іван, як козак-запорожець постійно знаходиться на передньому краї відродження козацтва в Україні. Свою діяльність спрямовує на виховання молоді шкільного віку та молоді призивного віку до зброєних сил України. Постійно підтримує здорове патріотичне виховання школярів у проводимих округом Всеукраїнських змагань з греко-римської боротьби на призи Гетьмана МГО «Козацтво Запорозьке», маршала козацтва Дмитра Сагайдака.

За особистою ініціативою та підтримкою генерал-командора Пєнєва Івана у 2013 році у місті Кам’янське (Дніпродзержинськ), школі №30 було створено на честь 70 річниці Перемоги у В.В.В., Діораму «Битва за Дніпро 1943 рік».

На протязі 2010 – 2020 років він займається підготовкою молоді до призиву у ЗСУ.

В тяжкі часи (2014 – 2020 р.р.) займався підготовкою бійців для АТО й ООС – проявляючи високу державницьку позицію.

Генерал-командор Пєнєв Іван на посаді Головного кошового отамана округу з 2011 року (у 2016 році його було переобрано на цій посаді на новий термін).

Козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» високо цінують діяльність генерал-командора Пєнєва Івана за його професійні та благодійні справи, які він робить задля слави козацтва Запорозького та держави в цілому.

В його характері органічно поєдналися в одне ціле – дух свободи і дух православної віри.

За свою діяльність (2010 – 2020 р.р.) генерал-командор Пєнєв Іван Петрович нагороджений козацькими нагородами:

  • Медаллю «За відродження козацтва»
  • Медаллю «За козацьку честь та відданість Україні»
  • Срібною медаллю «Україна – Захиснику Державності»

За захист православної віри в Україні його було відзначено:

  • Орденом УПЦ «За професіональну діяльність», та
  • Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці»..

В тяжкі для країни часи (2014 – 2020 р.р.) за служіння Україні та високу державницьку позицію генерал-командора Пєнєва Івана, Національною академією наук України (відділом геральдики) було нагороджено:

  • Медаллю «За службу Україні», та
  • Медаллю «За відродження України».

Генерал-командор Пєнєв Іван неодноразово відзначався Подякою Головного отамана округу, генерала козацтва Пилипенко Олександра за діяльність по керівництву округом в питаннях виховання молоді.

КРАЩИЙ БЛАГОДІЙНИК ОКРУГУ

Сердюков Василь Федорович – 1957 р.н., православний, генерал козацтва, Головний писар (начальник штабу) «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з січня 2003 року. Прийнявши козацьку присягу, залишається їй вірним до кінця.

З 2003 по 2006 рік Сердюков Василь активно працює, від Новокодацької паланки, громадським інспектором з охорони навколишнього середовища у Дніпропетровській області та по всій Україні.

Своєю діяльністю він довів, що Україна є однією з корумпованих держав і екологічно небезпечною у сфері промислового виробництва.

Генерала козацтва Сердюкова Василя у 2006 році обирають Головним писарем (начальником штабу) утвореного «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». Потім у 2011 та 2016 році він знову переобирається на цій посаді на новий термін. При його участі округ на протязі майже 15 років є одним з кращих у структурі МГО «Козацтво Запорозьке».

Сердюков Василь усвідомлює, козаки це не назва, це спосіб життя, він завжди відповідальний перед побратимами та народом України. І у нього, як у козака є генетично-родинний козацький стержень.

У своїй роботі Сердюков Василь уділяє багато часу громадській діяльності по відродженню козацтва, бере участь у всіх благодійних заходах, які проводить округ на протязі 15 років, займається вихованням молодих козаків.

За ініціативою та підтримкою генерала козацтва Сердюкова Василя козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» у 2018 та 2020 роках було збудовано 2 пам’ятника (по історичним літописам козацтва): у с. Миколаївка І на честь 350 річчя битви під Жовтими Водами та козакам запорожцям померлим від ран (у 1648 р.), та у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250 річчя заснування козаками запорожцями с. Сухачівка (у 1770 р.).

І козаки округу пишаються тими благодійними справами, які зроблені ними та генералом козацтва Сердюковим Василем не для реклами, а для суспільства.

Своєю клопітливою працею Сердюков Василь Федорович вносить великий вклад у розбудову козацтва Запорозького і усі заходи проведені округом сповнені козацького духу та наснаги.

В ньому органічно поєдналися в одне ціле – козацький дух і дух православної віри, це справжній достойний козак. В його родині високо цінують козацькі традиції (син – козак МГО «Козацтво Запорозьке», дружина – козачка об’єднення «Берегиня»).

За свою діяльність (2003 – 2020 р.р.) генерал козацтва Сердюков Василь Федорович нагороджений козацькими нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Орденом «Козацька Слава ІІ ст.»
  • Орденом «Козацька Слава ІІІ ст.»
  • Орденом «Байди Вишневецького ІІІ ст.»
  • Орденом «Покрова ІІ ст.»
  • Медаллю «Гетьман Петро Конашевич Сагайдачний»
  • Медаллю «Золотий Хрест – Козацька Слава»

За розбудову козацтва України нагороджений зіркою «Герой козацтва України».

За захист православної віри в Україні його було відзначено:

  • Орденом УПЦ «Георгія Победоносця»
  • Орденом УПЦ «1020 років Хрещення Київської Русі»
  • Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці»

В тяжкий для країни часи (2014 – 2020 р.р.) за благодійну допомогу та підтримку бійців АТО й ООС, та за високу державницьку позицію генерала козацтва Сердюкова Василя було нагороджено:

  • Срібною медаллю «Україна – Захиснику Державності»
  • Почесною ювілейною відзнакою округу «За козацьку честь та відданість Україні»

А Національною акаднмією наук України (відділом геральдики) нагороджено:

  • Орденом «За розбудову України»

Генерал козацтва Сердюков Василь неодноразово відзначався Подякою Головного отамана округу, генерала козацтва Пилипенко Олександра за роботу спрямовану на діяльність «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке».

 КРАЩІ КОЗАКИ ПІДРОЗДІЛІВ ОКРУГУ

Гаращенко Генадій Іванович – 1965 р.н., православний, козацький полковник, кошовий отаман Покровського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з квітня 2007 року. У своїй діяльності є вірним козацькій присязі та дотримується кодексу козацької честі.

Козацький полковник Гаращенко Генадій, як козак-запорожець освідомив своє місце у житті поруч з козаками. З 2007 року посідає посаду кошового отамана Покровського куреня округу. Двічі у 2012 та 2017 році переобирався на цій посад на новий термін. За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони, є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке» і надійним помічником отамана Покровського куреня округу. Своєю клопітливою працею вносить вагомий внесок у розбудову козацтва Запорозького в Україні і доводить молодим козакам, що таке козацький дух та наснага.

За час його роботи на посаді кошового отамана Покровського куреня підрозділом було досягнено чималих успіхів у громадських і благодійних заходах по розбудові козацтва Запорозького у Дніпропетровській області та у м. Дніпро.

Козаки Покровського куреня округу пишаються добрими благодійними справами, які проводить підрозділ. За активної підтримки та благодійних внесків козацького полковника Гаращенко Генадія та козаків куреня спільно з козаками округу у 2018 та 2020 роках було збудовано 2 пам’ятника у с. Миколаївка І на честь 350 річчя битви під Жовтими Водами та козакам запорожцям померлим від ран (у 1648 р.), та у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250 річчя заснування козаками запорожцями с. Сухачівка (у 1770 р.).

Козацький полковник Гаращенко Генадій це справжній достойний козак з генами козацької нації українського народу. В його родині високо цінують і поважають козацькі традиції (батько та племінник також є козаками МГО «Козацтво Запорозьке»).

Середа Василь Петрович – 1981 р.н., православний, військовий старшина (підполковник), кошовий отаман Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з травня 2003 року. Завжди є вірним козацькій присязі та дотримується кодексу козацької честі.

Військовий старшина Середа Василь, як козак запорожець за своєю діяльністю завжди знаходиться на передньому краї по розбудові козацтва Запорожського в Україні. За час роботи в козацькій організації (на протязі 17 років) проявив себе з кращої сторони, є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке» та надійний помічник отамана Новокодацької паланки округу своєю клопітливою працею вносить значний внесок у розбудову Новокодацької паланки та «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» в цілому. З великою повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви. В ньому органічно поєдналися в одне ціле – дух свободи і дух релігії. За час його роботи у Новокодацькій паланці з 2006 року, де його було обрано кошовим отаманом (та неодноразово у 2011 та 2016 роках) він переобирався на новий термін, була проведена велика робота де паланка досягла чималих успіхів у громадській роботі по розбудові козацтва Запорозького у Дніпропетровській області та м. Дніпро.

Військовий старшина Середа Василь приймав активну участь у благодійних заходах спільно з козаками округу у 2020 році, по будівництву пам’ятника у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250 річчя заснування козаками запорожцями с. Сухачівка (у 1770 р.) та інших благодійних заходах проводимих Новокодацькою паланкою задля народу України на протязі 17 років.

Родина військового старшини Середи Василя має глибокі козацькі гени нації українського народу. В його родині високо цінують і поважають козацькі традиції і закони (батько і брат також є козаками МГО «Козацтво Запорозьке», а син і племінник маленькі козачата).

За свою діяльність (2003 – 2020 р.р.) військовий старшина Середа Василь Петрович нагороджений козацькою медаллю «За Благодійність» та Почесною ювілейною відзнакою «За козацьку честь та відданість Україні».

За захист православної віри в Україні його було відзначено Золотою медаллю УПЦ «Покрова Пресвятої Богородиці».

За роки роботи в козацькій організації військовий старшина Середа Василь неодноразово відзначався Подякою Головного отамана округу, генерала козацтва Пилипенко Олександра за участь у благодійних заходах і заходах по відродженню козацтва Запорозького.   

Ягудзинський Вячеслав Миколайович – 1966 р.н., православний, військовий старшина (підполковник), бунчужний канцелярії «Окремого природо-правозахисного округу  МГО «Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2009 року. До кінця вірний козацькій присязі та дотримується кодексу козацької честі.

Військовий старшина Ягудзинський В’ячеслав як козак-запорожець освідомив своє місце у житті поруч з козаками МГО «Козацтво Запорозьке». За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони: організований, принциповий, чесний. Є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке».

Своєю клопітливою працею вносить значний внесок у роботу «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» в питаннях громадської діяльності та благодійних заходах проводимих округом по відродженню козацтва Запорозького в Україні.

Військовий старшина Ягудзинський В’ячеслав це високоморальна людина з цінностями, які присущі справжнім козакам-запорожцям. Він з великою повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви. Спрямовує свою діяльність на відродження історичної правди про козацтво Запорозьке. За його активної підтримки та благодійних внесків, спільно з козаками округу у 2018 та 2020 роках було збудовано 2 пам’ятника у с. Миколаївка І на честь 350 річчя битви під Жовтими Водами та козакам запорожцям померлим від ран (у 1648 р.), та у м. Дніпро ж.м. Сухачівка на честь 250 річчя заснування козаками запорожцями с. Сухачівка (у 1770 р.).

В його характері органічно поєдналися в одне ціле – дух свободи і дух православної віри, бо він справжній достойний козак і справи які він робить – достойні.

За свою діяльність (2009 – 2020 р.р.) військовий старшина (підполковник) Ягудзинський В’ячеслав Миколайович нагороджений козацькими нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Орденом «Козацька Слава ІІІ ст.»
  • Медаллю «Золотий Хрест – Козацька Слава»
  • Медаллю «Срібний Хрест – Козацька Слава»
  • Медаллю «За Благодійність»

За захист православної віри в Україні його було відзначено:

  • Орденом УПЦ «За професійну діяльність», та
  • Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці»

В тяжкі для країни часи (2014 – 2020 р.р.) за благодійну допомогу та підтримку бійців АТО й ООС та за високу державницьку позицію військового старшину Ягудзинського В’ячеслава було нагороджено Срібною медаллю «Україна – Захиснику Державності», Почесною ювілейною відзнакою округу «За козацьку честь та відданість Україні», Національною академією України (відділом геральдики) нагороджено медаллю «За службу Україні».

Військовий старшина (підполковник) Ягудзинський В’ячеслав неодноразово відзначався Подякою Головного отамана округу, генерала козацтва Пилипенко Олександра за діяльність спрямовану на відродження козацтва Запорозького в Україні.

КРАЩА КОЗАЧКА ОБ’ЄДНЕННЯ «БЕРЕГИНЯ» ОКРУГУ

Таран Євгенія Володимирівна – 1972 р.н., православна, козачка, заступник керівника об’єднення «Берегиня» Мануйлівського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2007 року.

Євгенія Володимирівна, як козачка об’єднення «Берегиня» округу завжди відзначається плідною працею по вихованню та навчанню учнівської молоді. На теперішний час вона є директором СЗОШ №94 м. Дніпро де весь свій опит і навички віддає дітям. Також як козачка приймає активну участь у громадському житті МГО «Козацтво Запорозьке». Своєю натхненою роботою надає молоді приклад любові до держави та її народу.

З великою повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної віри.

За роки її діяльності (2007 – 2020 р.р.) в громадській організації МГО «Козацтво Запорозьке» об’єднення «Берегиня» вона має тільки повагу та подяки від козаків за участь у благодійних заходах, які проводять козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке».

Таран Євгенія Володимирівна вміло об’єднує навколо себе козачок і спільно з ними робить велику громадську справу по відродженню козацтва в Україні.

Вона справжня, достойна козачка-берегиня свого народу і справи які вона робить – достойні.

Недаремно козачка об’єднення «Берегиня» Таран Євгенія Володимирівна відзначена за свою громадську діяльність Золотою медаллю МГО «Козацтво Запорозьке» — «Берегиня козацького роду», а за освітницьку працю (за професією) Національною академією наук України (відділом геральдики) нагороджена відзнакою «За відданість справі».

Робота Таран Євгенії Володимирівни неодноразово відзначалася Подякою Головного отамана, генерала козацтва Пилипенко Олександра за діяльність по вихованню молоді у козацьких традиціях Українського народу.

Матеріал підготував,

отаман Головної канцелярії округу

козацький полковник

Андрій Сердюков

Добавить комментарий