Кращі козаки округу за 2018 рік

Козак – це совість нації

У продовж 4-х років підводимо підсумки щодо кращих козаків і козачок та визначаємо їх.

За рішенням Ради керівного складу козаків «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» від 29 грудня 2018 року були визначені кращі козаки округу за підсумками роботи у 2018 році у номінаціях:

  • кращий отаман підрозділу округу;
  • кращий благодійник округу;
  • кращий захисник навколишнього природного середовища округу;
  • кращий наставник-вихователь молоді округу;
  • кращі козаки округу;
  • краща козачка об’єднання «Берегиня» округу.

Наші номінанти 2018 року – це дійсно кращі козаки-запорожці, кращі представники «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке», козаки переможці, совість нації. Це козаки з високими моральними та духовними цінностями, які високо цінують козацькі й православні традиції, козаки, які користуються повагою побратимів козаків.

Своєю клопітливою працею вони вносять великий вклад в розбудову Козацтва Запорозького.

Кращий отаман підрозділу Округу

Чуприна Григорій Григорович, 1966 року народження, православний, козацький полковник, отаман куреня «Служба безпеки» «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» з квітня 2012 року. Завжди є вірним козацькій присязі та кодексу козацької честі.

Григорія Григоровича було вперше обрано отаманом куреня «Служба безпеки» округу у 2012 році, а також переобрано у 2017 році на новий термін на цій посаді. Він як козак-запорожець усвідомлює свою місію у житті своєю клопітливою працею, вносить вагомий вклад у розбудову Козацтва Запорозького та православної церкви. Постійно доводить молодим козакам, що таке козацький дух та життєва загартованість.

За час керування курінь «Служба Безпеки» неодноразово досягав чималих успіхів у громадській роботі. На рахунку козаків куреня «Служба Безпеки» чимало урочистих заходів сповнених козацького духу та наснаги. Козаки куреня під керівництвом отамана Григорія Чуприни у 2018 році прийняли активну участь у наданні благодійної допомоги та у відкритті пам’ятного знаку на честь 370-ї річниці переможної битви Б.Хмельницького під Жовтими Водами у с.Миколаївка-1. Козаки куреня «Служба Безпеки» пишаються добрими благодійними справами, які вони роблять задля Слави Козацтва Запорозького під керівництвом свого отамана.

Чуприна Г.Г., як отаман вміє об’єднувати навколо себе однодумців з певними духовними та моральними цінностями, які властиві справжнім козакам-запорожцям. В ньому органічно поєдналися в одне ціле – життєвий досвід, дух козацької свободи, та дух релігії – бо це справжній достойний козак. В його родині високо цінують козацькі традиції (син також є козаком МГО «Козацтво Запорозьке»).

Недаремно за свою громадську діяльність за 2012-2018 роки козацький полковник Григорій Чуприна нагороджений козацькими нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • медаллю «Золотий Хрест «Козацька Слава»;
  • медаллю «За Благодійність»;
  • медаллю «Січовий отаман Сірко».

За глибоку релігійність, православні устої життя та благодійну допомогу спрямовану на підтримку православних храмів він був нагороджений православною церквою орденом «За професійну діяльність» та золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для України часи (2014-2016 рр.) за благодійну допомогу, підтримку бійців АТО  та за високу державницьку позицію отамана куреня «Служба Безпеки» Чуприну Г.Г. було нагороджено срібною медаллю «Україна – Захисник Державності» та Почесною ювілейною відзнакою «За козацьку честь та відданість Україні».

Кращий благодійник Округу

Слинько Анатолій Миколайович, 1956 року народження, православний, генерал-осавул,  Кошовий отаман Харківської паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2005 року. Він козак з доброю волею й правдивими намірами, носій кращих рис Козацтва Запорозького.

Анатолій Слинько з жовтня 2005 року на посаді Радника отамана Новокодацької паланки по м.Харків, з червня 2006 року – писар (начальник штабу) утвореної Харківської паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке», з 2011 року – кошовий отаман Харківської паланки округу. Він ніколи не нарікає на долю, а своєю діяльністю відроджує Козацтво Запорозьке і державу.

Кошовий отаман Харківської паланки округу Анатолій Слинько усвідомлює, що козак це не назва, а спосіб життя, а тому необхідно бути відповідальним перед побратимами та народом України.

І Слинько А.М. має пишатися своїми добрими, благодійними справами, які ним зроблені не для реклами, а для молоді України, для відродження Козацтва Запорозького та для православної церкви.

Генерал-осавул Анатолій Слинько людина з високими моральними та духовними цінностями, які були властиві козакам-запорожцям. В його козацькій родині високо цінують козацькі традиції та православ’я.

За свою діяльність 2005-2018 роки генерал-осавул Анатолій Слинько був відзначений медалями МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • медаллю «Срібний Хрест Козацька Слава»;
  • медаллю «Віра, честь, воля»;
  • медаллю «За Благодійність».

За православні устої життя, благодійну допомогу спрямовану на будівництво храмів православною церквою його було відзначено орденом «За професійну діяльність» та золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для Держави часи (2014-2017 рр.) за благодійну допомогу бійцям Збройних Сил України в зоні АТО  генерал-осавула Слинька А.М. було нагороджено срібною медаллю «Україна – Захисник Державності» та Почесною ювілейною відзнакою «За козацьку честь та відданість Україні».

Кращий захисник навколишнього природного середовища

Вячеслав Горобець

Горобець Вячеслав Володимирович, 1974 року народження, православний, військовий старшина, Радник Головного отамана з питань екологічної безпеки  «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке». В лавах  МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2009 року. Прийнявши присягу козака, завжди її дотримується, бо пишається своїм козацьким статусом. У 2015 році був визнаний у номінації «Кращий козак округу».

Військовий старшина Вячеслав Горобець – це козак, який бере на себе відповідальність по проблемам екологічної безпеки у Дніпропетровській області. На теперішній час він посідає посаду секретаря Громадської Ради з питань екології при Дніпропетровській обласній державній адміністрації. Він палкий поборник охорони природи, збереження довкілля і має свою активну громадську позицію відносно екологічної безпеки, також має велике бажання життя в тісній гармонії з природою, показуючи приклад небайдужості по захисту навколишнього природного середовища.

Козак Вячеслав Горобець ніколи не живе за течією, не шукає власної вигоди, а працює за ради збереження навколишнього повнокровного життя, заради своїх дітей, їх майбутнього в Україні. Він характеризується своїми ділами, в які вкладає свій розум ту душу. Він завзятий і наполегливий, широкої душі і відкритого серця, адже чимало уваги приділяє благодійництву.

На протязі майже 9 років прибування в лавах МГО «Козацтво Запорозьке» постійно надає благодійну допомогу. Так у 2018 році прийняв активну участь у наданні благодійної допомоги та у відкритті пам’ятного знаку на честь 370-ї річниці переможної битви Б.Хмельницького під Жовтими Водами у с.Миколївка-1. Військовий старшина Вячеслав Горобець вшанований як козаками так і громадянами з якими він співпрацює, бо розуміє, що козак – це совість нації. Головний його принцип – не чекати нагород, високих посад, а просто без зайвої реклами і галасу працювати. Йому притаманні високі моральні та духовні принципи. В його родині високо цінуються козацькі та православні традиції (його брат є козаком МГО «Козацтво Запорозьке»).

За свою діяльність в лавах МГО «Козацтво Запорозьке» 2009-2018 роки військовий старшина Вячеслав Горобець був відзначений медалями МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • медаллю «Золотий Хрест Козацька Слава»;
  • медаллю «Срібний Хрест Козацька Слава»;
  • медаллю «Гетьман П.К.Сагайдачний»;
  • медаллю «За відродження козацтва»;
  • медаллю «За Благодійність».

Як захисник православної віри був відзначений православною церквою Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

За активну громадську діяльність по відродженню Козацтва Запорозького Горобця В.В. було відзначено Почесною ювілейною медаллю «За козацьку честь та відданість Україні».

Кращий наставник-вихователь молоді

о. Віталій

Маляренко Віталій Вікторович, 1958 року народження, православний, осавул, Головний священик «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» з питань екологічної безпеки. В лавах  МГО «Козацтво Запорозьке» з січня 2015 року. Прийнявши присягу козака, завжди гідно її дотримується.

Осавул Віталій Маляренко є справжнім козацьким священиком-настоятелем Храма святителя Михаїла І Митрополита Київського. Він завжди знаходиться на передньому краї несіння православної віри в Україні. Своєю натхненною працею у сфері православ’я, виховання молодих вірян та молодих козаків канонам церкви, він вносить відомий внесок у розбудову Козацтва Запорозького на духовній основі. Доводить молоді, що таке козацький дух та життєва загартованість.

Козаки Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» пишаються добрими та благодійними справами, які робить осавул протоієрей Віталій Маляренко. У 2018 році він прийняв активну участь у наданні благодійної допомоги та у відкритті пам’ятного знаку на честь 370-ї річниці переможної битви Б.Хмельницького під Жовтими Водами у с.Миколївка-1.

Він з повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви. В ньому органічно поєдналися в одне ціле дух свободи і дух релігії – бо це справжній, достойний козак, що високо цінує козацькі традиції та релігійні закони.

За час роботи в козацькій організації (2015-2018 роки) осавул протоієрей Маляренко В.В. був нагороджений медалями МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • медаллю «За благодійність;
  • медаллю «Срібний Хрест Козацька Слава».

Глибока релігійність, ревний захист православної віри – характерна основа його життя, як священика так і козака.

Православною церквою його було відзначено:

  • орденом «Дмитрія Ростовського»;
  • медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для України часи (2014-2016 рр.) за благодійну допомогу, підтримку бійців АТО та високу державницьку позицію Головного священика  Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» осавула Віталія Маляренка було відзначено Почесною ювілейною відзнакою «За козацьку честь та відданість Україні».

Кращі козаки Округу

Білій Олександр Олександрович, 1984 року народження, православний, хорунжий, Писар (начальник штабу) Покровського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» з жовтня 2008 року. Прийнявши козацьку присягу, залишається їй вірним до кінця.

Хорунжий Олександр Білій, як козак-запорожець освідомив своє місце у житті поруч з козаками-побратимами. Своєю працею на протязі 10 років вносить вагомий внесок у розбудову Козацтва Запорозького у Дніпропетровській області. На сьогодні він займає посаду писаря (начальника штабу) Покровського куреня і є надійним помічником отаману куреня у проведенні урочистих заходів та благодійних справ, які проводяться для відродження козацького духу та наснаги серед молодого покоління українців.

За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони: організований, принциповий, чесний. Є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке».

Олександр Білій у 2018 році прийняв активну участь у наданні благодійної допомоги та у відкритті пам’ятного знаку на честь 370-ї річниці переможної битви Б.Хмельницького під Жовтими Водами у с.Миколївка-1.

Хорунжий Олександр Білій з повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви. В ньому органічно поєдналися в одне ціле дух свободи і дух релігії – бо це справжній, достойний козак з генами козацької нації українського народу. В його родині високо цінуються козацькі традиції.

За свою діяльність в лавах СГО «Козацтво Запорозьке» (2008-2018 рр.) хорунжий Білій О.О.  нагороджений медалями МГО «КЗ»:

  • медаллю «За благодійність;
  • медаллю «За відродження козацтва»;
  • Подякою, Грамотою та Почесною Грамотою Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

За захист православної віри його було відзначено Українською православною церквою Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

Макаренко Артем Олександрович, 1990 року народження, православний, підосавул, помічник отамана Суховіївського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» з квітня 2012 року. Завжди є вірним козацькій присязі та кодексу честі козака.

Підосавул Артем Макаренко, як козак-запорожець своєю клопітливою працею вносить відомий внесок у розбудову Козацтва Запорозького. За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони. Є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке» та надійним помічником отамана куреня у проведенні урочистих заходів та благодійних справ, які зроблені для відродження козацького духу та наснаги серед молодого покоління українців.

З повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви.

Артем Макаренко у 2018 році прийняв активну участь у наданні благодійної допомоги та у відкритті пам’ятного знаку на честь 370-ї річниці переможної битви Б.Хмельницького під Жовтими Водами у с.Миколївка-1.

Підосавул Артем Макаренко людина з високими моральними та духовними цінностями, які були притаманні козакам-запорожцям. В його козацькій родині високо цінуються козацькі традиції (батько також є козаком МГО «Козацтво Запорозьке»).

За свою діяльність лавах МГО «КЗ» у період 2012-2018 роки підосавул Артем Макаренко був відзначений Подякою та Почесною Грамотою Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

За захист православної віри його було відзначено Українською православною церквою Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

Максим Борисов

Борисов Максим Михайлович, 1976 року народження, православний, сотник, помічник отамана сотні Суховіївського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2009 року. Завжди дотримується кодексу козацької честі та є вірним козацькій присязі.

Сотник Борисов М.М. завжди знаходиться на передньому краї розбудови Козацтва Запорозького. Це козак високої честі та моралі.

За час роботи в козацькій організації проявив себе з кращої сторони. Є прикладом козака МГО «Козацтво Запорозьке» та надійним помічником отаману сотні Суховіївського куреня округу.

Максим Борисов, як козак-запорожець освідомив своє місце у житті поруч з козаками, бере участь у проведенні екологічної роботи та у благодійних заходах округу. Це справжній, достойний козак, який з повагою відноситься до історії й традицій козацтва та православної церкви.

Сотник Максим Борисов – козак з певними моральними та духовними цінностями, які притаманні справжнім козакам-запорожцям.

За час роботи в козацькій організації  (2009-2018 роки) сотник Борисов М.М. був нагороджений медаллю МГО «Козацтво Запорозьке» «За відродження козацтва». За благодійну та екологічну діяльність був відзначений Почесною Грамотою Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

Краща козачка обєднання «Берегиня»

Тетяна Толстова

Толстова Тетяна Євгенівна, 1957 року народження, православна, козачка об’єднання «Берегиня» Мануйлівського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» з жовтня 2010 року.

Тетяна Євгенівна, як козачка об’єднання «Берегиня» Округу завжди відзначається плідною працею задля розбудови Козацтва Запорозького. Своїми добрими справами та благодійною діяльністю вона показує як потрібно любити свою родину та державу . І нам козакам округу приємно, що серед нас є такі поважні люди, як Толстова Т.Є. – козачка з певними духовними та моральними цінностями.

В ній органічно поєдналися в одне ціле – життєвий досвід, материнство та дух релігії. В генах її родини тече кров козацької нації українського народу. Родина Тетяни Євгенівни високо цінує козацькі традиції (чоловік та онуки є козаками МГО «Козацтво Запорозьке»).

За час роботи в козацькій організації  (2010-2018 роки) козачка Толстова Тетяна Євгенівна була нагороджена медаллю МГО «Козацтво Запорозьке» «За благодійність».

Глибока релігійність, ревний захист православної віри – характерна риса її життя. За це православною церквою вона була відзначена Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці» та медаллю «За ретельність та старанність».

Добавить комментарий