9 травня — День Перемоги над нацизмом

Кожен рік козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» виходять до пам’ятників в Україні святкувати 9 травня.

Ми українці — народ переможець. І для нас це свято — гордість за наших батьків і дідів, які перемогли нацизм у тій Великій війні.

Козаки нашого округу відсвяткували цей день разом з народом України у містах: Дніпро, Харків, Полтава, Одеса, Чернігів, Кам’янське з покладанням вінків та квітів.

Своїм святкуванням цієї дати ми вкотре нагадуємо живим про той жах, який скоїла війна 1941-1945 років на нашій рідній Україні. Ми пам’ятаємо, хто врятував увесь світ від коричневої чуми ХХ століття.

Плин часу все далі відносить нас від тих героїчних подій, але вони завжди мають бути у нашій пам’яті, у пам’яті наших дітей і онуків.

Останні 5 років теперішня влада робила усе можливе, щоб забрати це свято в українського народу. І вона вкотре потерпіла поразку. Майже 500 тисяч українців по всій країні вийшли і вшанували день Перемоги, тому що майже у кожній родині українців були загиблі і померлі у тій війні (а це від 8 до 10 мільйонів).

Сучасне покоління українців повинно пам’ятати про загиблих воїнів і віддавати повагу, опікувати живих ветеранів. Ми низько вклоняємося мертвим і бажаємо здоров’я живим. Ми знаємо, що той хто не пам’ятає минулого, не матиме і майбутнього у своїй державі. День Перемоги — 9 травня — це наша генетична пам’ять.

По закінченню урочистостей, у селищі Сухочівка м. Дніпра, козаки округу відвідали храм Іоана Богослова, де настоятель отець В’ячеслав благословив козаків на добрі справи задля України та її народу.

Гетьман МГО «Козацтво Запорозьке» Дмитро Сагайдак привітав усіх козаків округу з святом Великої Перемоги і побажав їм та їх родинам козацького здоров’я, миру у нашій країні.

Слава Україні! Слава героям-переможцям у Великів Вітчизняній Війні!

Матеріал підготував:
головний писар / нач.штабу
генерал козацтва                                                                   Сердюков В.Ф.

Добавить комментарий