Свято – День Козацтва Полтавщини

21 травня 2011, м. Кременчук. Козаки Полтавщини, вперше в історії, відзначили свято — День Козацтва Полтавщини, який був заснований великим колом козаків Полтавського регіону.

У 11-00 біля пам’ятника Т.Г. Шевченка, на березі Дніпра, зібралися представники різних козацьких організацій та формувань, які представлені в Полтавській області, такі як МГО «Казацтво Запоріжське», ГО «Військо Запоріжське», ГО «Українське Казацтво», ГО «Міжнародна Академія Козацтва» та багато інших.

Після урочистого молебну та пострілу Козачій гармати, свято Козацтва Полтавщини почалося. На площі перед  козаками, що вишикувалися, виступили; представники міський адміністрації Кременчука, а також представники різних козачих організацій. Всі виступаючі відзначали, що не дивлячись на всі труднощі, процес відродження та розвитку козацтва в Україні носить динамічний характер, з кожним роком кількість громадян України, що вступили до лав Козацьких організацій тільки зростає. Всі виступаючи побажали козакам сил, здоров’я, натхнення на шляху відродження та розвитку козацтва як Полтавщини, так і в Україні в цілому.  Потім козаки пройшли стройовою ходою перед пам’ятником великого Кобзаря. Після чого уповноважені представники козацьких організацій зібралися на імпровізований козачий круг, де обговорили різні питання пов’язані з розвитком козацького руху на Полтавщині.

Після закінчення офіційної частини, на березі славетного Дніпра, розпочалося справжнє святкування, з юшкою, кулішем та музиками. Участь у святкуванні взяли як козаки, так і жителі м. Кременчука, які прийшли привітати козаків з їхнім святом.

Хочеться подякувати і висловити глибоку вдячність, організаторам свята і безпосередньо відповідального за його організацію, генерал-хорунжому МГО «Казацтво Запорожське» — Григорію Мелітінському.

Добавить комментарий