Козаки Полтавщини створили Координаційну Раду

21.06.2011г. Полтава Сьогодні в м. Полтава, на козацькому колі козацька громада прийняла рішення  про створення Координаційної Ради козацьких організацій Полтавької обл., а також прийняла за основу «Положення про координаційну раду козацьких організацій». До речі, треба відмітити той факт, що це Положення, яке отримало високу оцінку козацької громади, було розроблено отаманом Полтавської паланки окремого природо-правозахістного округу МГО «Казацтво Запорозьке», генерал-полковником  С. Івановим, при участі Головного отамана окремого природо-правозахістного округу МГО «Казацтво Запорозьке» генерала козацтва О.М. Пилипенко.

Принцип діяльності новоствореної Координаційної Ради козацьких організацій Полтавської області є в тому, що ця  Координаційна Рада козацьких організацій не ставить за мету об’єднати усі козацькі організації Полтавщини у якусь єдину юридичну структуру, а навпаки – об’єднати тільки зусилля усіх козацьких організацій Полтавщини для відродження і розвитку козацького руху в регіоні. Координаційна рада козацьких організацій що діють в Полтавської області є координаційно-консультативним дорадчим органом, створеним на добровільних й рівноправних засадах, на підставі єдності інтересів козацьких організацій, для спільної реалізації членами цих організацій своїх прав та свобод.

Координаційна Рада відкрита для вступу для всіх козацьких організацій, без виключення.
Уповноваженим представником організації та постійним членом Координаційної ради може особа, яка має громадянство України, є членом козацької організації, повноваження якої підтверджені документом, виданим керівним органом козацької організації, який підписано керівником та засвідчено печаткою організації.

Кількість представників від козацької організації обмежується одним представником.

Також засновники Координаційної Ради задекларували той факт, що Координаційна Рада козацьких організацій Полтавської області поза політикою і не може, і не буде підтримувати у виборчих процесах усіх рівнях нікого із кандидатів або політичних партій, тому що це суперечить Конституції України. Також ніхто з постійних членів Координаційної ради не може від іменні Координаційної ради агітувати чи висловлювати підтримку у виборчих процесах усіх рівнях нікому із кандидатів або політичним партіям.

Перше робоче засідання призначено на 23 липня 2011 року на якому, в першу чергу,  буде розглядатися питання щодо встановлення пам’ятника загиблим козакам на полі Полтавської битви.

One thought on “Козаки Полтавщини створили Координаційну Раду

  • 23.06.2011 в 21:54
    Permalink

    Вот это круто!!! Я смотрю, что Вы казаки не седите сложа руки. Вы не пускаете сопли: «Что все так плохо», а делаете дело. Ай да казаки!!! СМОТРИТЕ И УЧИТЕСЬ!!!!!

    Ответ

Добавить комментарий

%d такие блоггеры, как: