ПОКРОВА – СВЯТО КОЗАЦТВА

На передодні святкування Дня Захисника Вітчизни та свята козацтва «Окремим природо-правозахисним округом МГО «Козацтво Запорозьке» були проведені святкові заходи:

10 жовтня 2019 р. на урочистостях на честь свята, за наказом Гетьмана МГО «Козацтво Запорозьке», маршала козацтва Дмитра Сагайдака було відзначено козаків та козачок округу нагородами МГО «КЗ».

Орденом «Козацька Слава ІІ ступеня»:

  • генерал-осавула – Леоніда Турчина

Медаллю «Золотий хрест Козацька Слава»:

  • військового старшину – Анатолія Щербину
  • генерал-осавула –Леоніда Турчина

Медаллю «За Благодійність»:

  • генерал-осавула – Леоніда Крупейника
  • козацького полковника – Іцика Завалкова
  • підосавула – Олександра Скворцова

Срібною медаллю «Україна» — «Захиснику Державності»:

  • військового старшину – В’ячеслава Ягудзинського
  • осавула – Віталія Маляренка
  • козачку об’єднання «Берегиня» -Татяну Суровенкову

А також були надані чергові козацьки звання козакам:

генерал-осавул — Івану Толстову
генерал-осавул – Олег Чус
генерал-осавул – Дмитру Кабаченко
генерал-осавул – Леоніду Турчину
козацький полковник – Андрію Сердюкову
підосавул —  Олександру Скворцову
чотар – Владиславу Панченко

12 жовтня 2019 р. козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» прибули до м. Києва на Покрову 69-ту Малу Раду МГО «Козацтво Запорозьке», яка проходила у стінах святої Києво-Печерської лаври, у складі Головного отамана округу: генерала козацтва Олександра Пилипенка та козацького полковника Іцика Завалкова. Головний отаман округу виступив на Раді і довів до присутніх про ту щоденну працю, яку провели козаки у 2019 році та о тих планах, які є на подальшу роботу за для України та козацтва Запорозького. Роботу козаків округу 69=тою Малою Радою МГО «КЗ» було визнано одною з найкращих у структурі МГО «Козацтво Запорозьке».

13 жовтня 2019 р. козаки округу прибули до храму Михаїла І-го Митрополита Київського у ПМТ Курилівка, Кам’янського району. Храму у цей день виконалось 20 років з дня заснування. Настоятелем храму якого є протоієрей Віталій Маляренко, який є козаком, осавулом МГО «КЗ».

Після святкової літургії відбулось освячення прапору «Окремого природо-правозахисного округу» МГО «КЗ» та нагородження настоятеля храму Віталія Маляренка медаллю МГО «КЗ» «Україна» — «Захиснику Державності». А також за заслуги перед Українською Православною Церквою Митрополитом Київським і всія України, Предстоятелем Української Православної Церкви – Онуфрієм були відзначені орденами «Святого великомученика Георгія Победоносця», які були вручені козакам округу:

  • генералу козацтва – Василю Сердюкову
  • козацькому полковнику – Григорію Чуприні.

Особисті поздоровлення протоієрею, осавулу Віталію Маляренко висловили у телефонній розмові; Гетьман МГО «Козацтво Запорозьке», маршал козацтва Дмитро Сагайдак та Головний отаман округу генерал козацтва Олександр Пилипенко.

14 жовтня 2019 р. У цей святковий день для усіх козаків України, козаки округу зібрались у Покровському курені Новокодацької паланки у м. Дніпро по запрошенню отамана куреня генерал-хорунжого Івана Гаращенко та отамана Новокодацької паланки генерал-командора Петра Середи.

До Покровського куреня, протоієреєм Віталієм Маляренко була привезена ікона Великомученика Петра Калнишевського, останнього кошового Війська Запорозького, на якій і було проведено святковий молебен козаків.

Козаки і козачки об’єднання «Берегиня» відзначили свою велику повагу до Української Православної Церкви і особисто протоієрею Віталію Маляренко. А потім поздоровили особисто друг друга та обговорили свою подальшу роботу задля України та козацтва Запорозького.

До музею Покровського куреня, були передані нові експонати. Святкування було продовжено.

Матеріал підготував Головний писар (начальник штабу)
Генерал козацтва                                                                                                   В.Ф. Сердюков

Добавить комментарий