Згадаємо полеглих і живих

У м. Дніпропетровську селище Сухочівка 9 травня 2016 року, у день 71-ої річниці Великої Перемоги, біля пам’ятника Загиблим воїнам у тій страшній війні 1941-1945 років, відбулися традиційні урочистості, на яких були присутні як мешканці так і козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

На протязі 5-ти років саме у селищі Сухочівка (на козацькій землі) козаки спільно з православною паствою храму УПЦ Іоанна Богослова покладають квіти і вінки тим, хто загинув за ради життя прийдешнього покоління, яке житиме в Україні надалі. Священик храму Іоанна Богослова провів хресний хід та молебень за загиблими біля пам’ятника, де присутні змогли пом’янути своїх полеглих родичів та близьких.

З святом Перемоги, усіх присутніх на цих урочистостях привітав начальник штабу «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке», генерал-командор Сердюков В.Ф., який відзначив, що: «…Кожен українець повинен знати, вивчати, поважати нашу славну минувшину і бути творцем сучасної історії України. Бо вплив часу все далі відносить нас від тих героїчних подій, але вони завжди будуть залишатися в нашій пам’яті». А також побажав козацького здоров’я усім хто був присутній на цих святкових заходах та їхнім родинам.

По закінченню урочистостей козаки відвідали храм Іоанна Богослова, де священик провів благословення козаків на добрі справи задля України.

У святкових заходах на честь Дня Перемоги, брали участь козаки Новокодакської паланки, куреня «Служба Безпеки» та Суховіївського куреня «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво
Запорозьке».

Матеріал підготував:

Отаман Новокодакської паланки округу генерал-хорунжий
Середа П.Ю.

Добавить комментарий