Відкриття діорами «Битва за Дніпро 1943 року»

12 грудня 2013 року у школі №30 міста Дніпродзержинськ була урочисто відкрита діорама «Битва за Дніпро 1943 року», створена за допомогою козаків МГО Козацтво Запорозьке.

Картина «Битва за Дніпро» була виготовлена та подарована Музею військової слави школи №30 козаками «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» на честь 70-ї річниці визволення Дніпропетровська та Дніпродзержинська від німецько-фашистських загарбників. Роботою керував кошовий отаман округу генерал-хорунжий Пєнєв Іван Петрович.

Ця робота проводилась в рамках військово-патріотичного виховання молоді та глибокої поваги до ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Розмір картини складає приблизно 8х3 метри, що надало можливість утворити повноцінну Діораму подій форсування Дніпра у жовтні 1943 року.

В урочистостях приймали участь як козаки округу, так і представники ветеранських організацій Дніпродзержинська. Школярі підготували тематично-музичні виступи та привітали учасників відкриття Діорами.

Козаки та працівники освіти вважають, що створення Діорами «Битва за Дніпро 1943 року» при навчальному закладі підвищить якість військово-патріотичного виховання серед учнівської молоді та сприятиме зростанню поваги до учасників Великої Вітчизняної війни та до Свята Перемоги загалом.

Діорама «Битва за Дніпро 1943 року» — це низький поклін та вираження глибокої поваги до ветеранів, які винесли на своїх плечах увесь тягар воєнного лихоліття, звільнивши рідну землю від німецько-фашистських загарбників.

Добавить комментарий