МЕМОРАНДУМ

МЕМОРАНДУМ

ВЕРХОВНОЇ КОЗАЦЬКОЇ РАДИ МІЖНАРОДНОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «КОЗАЦТВО ЗАПОРОЗЬКЕ»
20 січня 2007р.
м.Київ

Народе Український! Народе древній, козацький!

Своєю власною ВОЛЕЮ, звертаючись молитвами до ГОСПОДА БОГА та ПОКРІВ ПРЕСВЯТОЇ ВЛАДИЧИЦІ НАШОЇ БОГОРОДИЦІ, ми, кращі сини твої, УКРАЇНО, — КОЗАКИ-ЗАПОРОЖЦІ з обох берегів славного ДНІПРА-СЛАВУТИЧА та з інших держав світу — стали під МАЛИНОВІ, овіяні славою предків знамена КОЗАЦТВА ЗАПОРОЗЬКОГО.

Ми, нащадки славних наших предків — січовиків-рицарів, проголосили свою ВОЛЮ так: — нема й не буде серед нас найвищого, найстаршого, а всі — братами між собою;

— та буде над нами ГОСПОДЬ БОГ та ПРЕСВЯТА. БОГОРОДИЦЯ — БЕРЕГИНЯ КОЗАЦЬКОГО РОДУ, і перед НИМИ ми схиляємо свої голови, знявши козацькі шапки;

— нехай завжди буде КОЗАЦТВО ЗАПОРОЗЬКЕ запорукою державної самостійності та могутності УКРАЇНИ;

— нехай кожний НАРОД на своїй ЗЕМЛІ має право власноруч порядкувати своїм життям;

— нехай усі козацькі організації УКРАЇНИ знайдуть в собі сили та мужність створити єдиний наскрізний РЕЄСТР козаків, домовитися про дієву систему взаємної співпраці та інформування, що стане на перешкоді створенню «віртуальних» та «диванних» псевдо-козацьких організацій;

— нехай ГЕТЬМАНОМ усіх козаків буде той КОЗАК, який спроможеться згуртувати козацький рух в УКРАЇНІ на засадах ЗАПОРОЗЬКОГО, РЕЄСТРОВОГО, ВІЛЬНОГО та ЗВИЧАЄВОГО козацтв, не змішуючи всіх до купи, як неможливо об’єднати силоміць вірних різних конфесій;

— нехай зміцнюється ЗАПОРОЗЬКИЙ напрям козацького руху в УКРАЇНІ та його найпотужніший та найпослідовніший представник — Міжнародна громадська організація «КОЗАЦТВО ЗАПОРОЗЬКЕ».

Сказавши так, ми вибрали поміж себе ГЕТЬМАНА та ОТАМАНІВ — наших керманичів, і наказали їм бути від сьогодні на чолі відродженого КОЗАЦТВА ЗАПОРОЗЬКОГО.

Ніхто краще нас не знає і не може знати, чого ми хочемо, що нам треба, які закони для нас кращі! Тому ніхто не має права, окрім козацьких Рад Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке», визначати напрями НАШОЇ діяльності та співпраці з державними або громадськими інституціями в Україні та Діаспорі.

Тільки Верховному отаману (Гетьману) МГО КЗ надано право проводити відповідні переговорні дії та укладати Угоди (Договори) у відповідності до прийнятих рішень козацьких Рад і оприлюднювати таку позицію МГО КЗ в засобах масової інформації.

Народе наш КОЗАЦЬКИЙ, УКРАЇНСЬКИЙ, зараз у твоїх руках ДОЛЯ твоя!

У теперішні часи безладдя, розбрату та економічної скрути ми, КОЗАЦТВО ЗАПОРОЗЬКЕ, стоїмо на державницьких позиціях, подаємо приклад одностайності та простягаємо міцну козацьку руку допомоги рідній БАТЬКІВЩИНІ.

Наш народ повинен стати гідно, як рівний серед рівних, поруч з європейськими народами та з усім світовим співтовариством.

Пройшовши через страшні віки РУЇНИ: лихоліття та зневіри, роз’єднання та чвар, гноблення та нищення; геноциду та беззаконня, — КОЗАЦТВО ЗАПОРОЗЬКЕ знову відродилося з попелу СІЧОВОГО згарища та стало на стрімкий шлях сучасного розвитку.

Цей шлях тернистий, звивистий, але він приведе нас до істини, до ВОЛІ.

Єднаймось під МАЛИНОВИЙ стяг козацької СЛАВИ і ЧЕСТІ!

Слава Тобі, ГОСПОДИ, що ми — КОЗАКИ!

Дмитро САГАЙДАК, маршал козацтва.
Верховний отаман України та Діаспори, Гетьман козацтва Запорозького.

Добавить комментарий