Вшанування героїв – святий обов’язок нащадків

Козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» 9 травня 2017 року у містах: Дніпро, Кам’янське, Новомосковськ, Полтава, Харків, Запоріжжя, провели урочисті заходи на честь Дня Перемоги біля пам’ятників загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні.

Як розповів отаман Новокодацької паланки Округу генерал-хорунжий Петро Середа: «Це свято ми відзначаємо щорічно у м. Дніпро сел. Сухачівка, саме для того, щоб вкотре нагадати живим про той жах який скоїла війна 1941-1945 років. Сучасне покоління повинно пам’ятати загиблих і оточити повагою і опікою живих, поклонитися мертвим і побажати здоров’я живим. Ми знаємо, що той хто не пам’ятає минулого, не матиме і майбутнього».

Він привітав і побажав козацького здоров’я тим ветеранам, хто зараз серед нас, в кожній родині. День Перемоги – Велике Свято і ніхто з політиків не зможе забрати його у нас. Тому що ми – нащадки Переможців. Скільки б років не відійшло у вічність, але людська пам’ять берегтиме у своїх глибинах те, що змушує серце не лише озиватися радістю, а й стогнати від болю і співчуття до тих, чиє життя було жорстоко обірване чи осиротіло від втрати рідних та близьких.
Ми згадуємо усіх тих, хто поборов фашизм, відстояв свободу і незалежність рідної землі. Пам’ятайте – втрати на фронтах і серед цивільного населення близько 10 мільйонів українців. Це майже в кожній українській родині були загиблі.

Козаки Округу помолилися за душі загиблих у роки війни.

Матеріал підготував:

Начальник штабу Округу
генерал-командор В.Ф.Сердюков

Добавить комментарий