Позор таким «казакам»

На Украине нынче возрождается козачество. Иногда, при поддержке властей. Ибо символ славного прошлого, хранитель его традиций, живое воплощение чести, мужества и непреклонности перед кем угодно. Отбирают туда, понятное дело, самых крутых патриотов Нэни, способных подать пример подрастающему поколению, а посвящение в товарищество проходит по старинному, со времен Сечи неизменному ритуалу.

Кандидату, — как, скажем, знаменитому «черному козаку» Ситу Тибюрсу, — следует сперва принять православие (без этого никак), а затем уже, какое-то время спустя, происходит и специальная церемония, в ходе которой новик с поклоном целует шашку, знак причастности к сословию, потом, преклонив колена, получает пару ударов плетью, в знак покорности громаде, и наконец, вновь коленопреклоненный, получает из рук атамана заветный клинок, вслед затем восставая уже козаком.

Это, повторяю, традиция, неизменная, как закон Ома. Так было до Богдана, и при Богдане, и после Богдана, так посвящали в сичевики Грицка Нечесу, и Грицько, слова против не молвя, и на коленях стоял, и удары сносил, и целовал, что велели, — и никого притом не волновало, что во «внешнем» мире ему, светлейшему князю Григорию Потемкину, подчинена Империя.

Короче говоря, никакие ревизии тут невозможны. Сила традиции в ее неизменности, подтверждающий преемственность всех этапов строительства украинской державности. А на фотографии, которую вы видите, запечатлен ключевой момент принятия в козаки славетного лицаря пана Джона Теффта, доброго баптиста и посла США на Украине.

kazaki

38 thoughts on “Позор таким «казакам»

  • 06.11.2013 в 20:42
    Permalink

    «Янки Клаус» и «янки холуи», а не КАЗАКИ. СОРОМ,СОРОМ,СОРОМ!!!

    Ответ
    • 06.01.2014 в 23:41
      Permalink

      Щось у вас, пане Forester78 з сайтом якась маячня. коли я писав коментар, вашого там і близько не було, а зараз маємо — намалювався не зітреш. І знов питання — що ж це вас так вкрило від цього чисто символічного жесту? Ч м’о пан МАРШАЛ приревнував? І у мене ще питання: хто присвоїв йому маршальське звання??????

      Ответ
  • 19.11.2013 в 22:41
    Permalink

    Слава МАРШАЛУ козацтва Дмитру Сагайдаку!!!!!!!
    Люди лобрі — стріньтеся з розумом. Цитую: «Маршал Дмитро Сагайдак нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Київського міського голови та є Кавалером 46 орденів і понад 50 медалей України та інших країн світу.» (http://kazaki.dp.ua/2011/sahajdak-dmytro-ivanovych-verhovnyj-otaman/)….. Дорогой Леонид Ильич нервно ворочается в гробу…..
    До тих пір, доки такі люди будуть «керувати» козаками, доти і будуть з нас сміятися люди.

    Хто проти, будь-ласка, дзвоніть я зможу довести свою позицію. 050-531-78-22 Микола Тараненко, писар Херсонського Коша Українського козацтва

    Ответ
  • 09.01.2014 в 12:40
    Permalink

    Микола Іванович, та не бризкайте так слиною, на всі боки летить. З сайтом все гаразд: коли писав — тоді й зафіксувалося. А Вам у Свят Вечір не святкується???… І порівняння у Вас дивні: наче Ви досить часто бували у Европі, а саме в Нідерландах…
    А найкумедніше те, що я, на відміну від Вас, не належу ні до однієї з «козацьких» спілок, організацій, формувань, а тому від ваших внутрішніх міжорганізаційних «междусобойчиков» я далекий; і даний коментар сприймайте лише як «ЩИРИЙ ВІДГУК на конкретно задокументований момент» людини, яка перечитала не один десяток наукових праць, копій та оригіналів рукописів та інших документальних згадок про СЛАВЕТНУ ЕПОХУ ВІЙСЬКА ЗАПОРОЗЬКОГО (низового, реєстрового, городового і т.д.)і дещо знає про реальне козацтво, його дійсні традиції та звичаї.
    P.S. На подальші випади не відповідатиму.

    Ответ
    • 10.01.2014 в 10:14
      Permalink

      Та й грець з вами, «ЩИРИЙ ВИ ВІДГУК». Коли ви плюєте в очі славетному Сидору Білому, Антону Головатому, Джону Полу Джонсу, а самі вклоняєтеся МАРШАЛУ, повторюю МАРШАЛУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! козацтва, та ще й брешете, що ви не маєте жодного відношення до цього сайту (а звідки ви знаєте, що з сайтом все гаразд??? до речі, я першим написав коментар на цю «статтю», а вас тут і близько не було), то про що можно говорити????? ГАНЬБА!!!

      Ответ
  • 10.01.2014 в 15:46
    Permalink

    Микола Іванович, якщо Ви не звернули уваги (а я певен, що таки звернули-спецпідготовка зобовязує зафіксувати даний момент)- то при відправці коментарів висвічує повідомлення:»Ваш коментар буде розміщено після розгляду та погодження адміністрацією сайту». Тобто, черговість повідомлень не є автоматичною, а може визначатися третьою особою. Ще раз наголошую «я, на відміну від Вас, не належу ні до однієї з “козацьких” спілок, організацій, формувань, а тому від ваших внутрішніх міжорганізаційних “междусобойчиков” я далекий…», тому і тут теж не влучили. А що стосується «Брешете», «Вклоняєтеся» та «ГАНЬБА» — то перше варто було б підвестись з колін, обтрусити штанці з лампасиками від олешківського пісочку, опанувати собою (це ж треба так рознервуватися, і як же треба волати, щоб озвучити усі знаки оклику?)та звернути увагу на вище зазначене фото. То хто ж і кому вклоняється? Кому ГАНЬБА?! І не варто прикриватися історичною вагою, Вами перерахованих осіб та кричати про мою до них зневагу, мова йде про зневагу до перекручувачів споконвічних звичаїв та традицій Війська Запорозького, що воліють називатися сучасними українськими козаками і творити що їм заманеться (чи що їм скажуть).

    Ответ
    • 11.01.2014 в 13:26
      Permalink

      Шановний, (на відміну від вас я не ховаю свого батьком та матусею даного мені імені, і прізвище своє ношу з гордістю. Мій пращур був козаком Чигиринського полку). Якщо вже ви даєте свої коментарі, то будьте ласкаві прочитати не лише цю статтю, а ще в декількох публікаціях, і нарешті зрозумійте, що подія, яку тут так «описують», мала зовсім інше значення: було СИМВОЛІЧНО прийнято у козацтво Джона Тефта, так само як і Джона Пола Джонса свого часу. І шаблю подарували виготовлену своїми руками, і взагалі, з пропозицією відзначити 225 річницю Лиманської битви ми зверталися багато разів, і лише завдяки Джону Тефту таки змогли привернути увагу громадськості до цієї події. І тільки після втручання посла наша влада почала трохи ворушитися. І у мене до вас питання — що ж поганого було зроблено з нашого боку? Чому така реакція? Чому не кричите «ганьба» нашим чиновникам, які самі повинні були займатися святкуванням цієї події, та не лише цієї? Чому історія нашого народу цікавить інші країни більше ніж наших «слуг народу»? Ось істиний смисл моїх коментарів

      Ответ
  • 11.01.2014 в 13:28
    Permalink

    до речі «Микола Іванович, якщо Ви не звернули уваги (а я певен, що таки звернули-спецпідготовка зобовязує зафіксувати даний момент)- то при відправці коментарів висвічує повідомлення:”Ваш коментар буде розміщено після розгляду та погодження адміністрацією сайту”. Тобто, черговість повідомлень не є автоматичною, а може визначатися третьою особою.»

    коментарі розміщуються на сайті відразу, без модерації, ПАНЕ АДМІНУ. Знову збрехали…….

    Ответ
  • 30.01.2014 в 01:24
    Permalink

    Тільки один висновок напрошується сам собою: ті, що встають навколішки перед якимсь заокеанським баптистом, то не козаки, а кізяки. Хай навіть цей баптист і посприяв у проведенні заходу з вшанування історичної події.

    А ще хочу сказати, що заздрість не личить справжньому козаку. Чи не так, пане Тараненко?! То не заздріть (бодай так явно) Дмитрові Сагайдаку. Пишайтеся власними заслугами, та не перераховуйте заслуги інших.
    Спроможні самі зробити щось корисне для козацької справи — то робіть і не озирайтеся на інших! А люди самі визначать, хто козак, а хто «кізяк».

    Ответ
    • 29.05.2014 в 08:54
      Permalink

      «А ще хочу сказати, що заздрість не личить справжньому козаку. Чи не так, пане Тараненко?! То не заздріть (бодай так явно) Дмитрові Сагайдаку. Пишайтеся власними заслугами, та не перераховуйте заслуги інших.
      Спроможні самі зробити щось корисне для козацької справи – то робіть і не озирайтеся на інших! А люди самі визначать, хто козак, а хто “кізяк”.»
      Справжній козак не буде носити медальку «120 років з дня народження Сталіна», «80 років ВЧК КДБ»… це як мінімум, а як максимум…. палата №6

      Ответ
      • 04.09.2014 в 00:05
        Permalink

        Передивився купу фото з Дмитром Сагайдаком, та щось на жодному не помітив на мундирі Дмитра Сагадака названих вами медалей.
        До речі, якось мені довелося почути дитячу «перепалку», в який один хлопчисько запропонував іншому щоб той, якщо вже так бажає йому досадити, набрав в рот «говна» та плюнув йому в обличчя…
        То може, пане Миколо, і вам так зробити?! Може тоді ваша заздрість до Д. Сагайдака вгамується?!

        Ответ
  • 27.05.2014 в 17:16
    Permalink

    НУ что москалька к вам пришла! Всамделишная… можете начать закидывать тухлыми помидорами!!! только ответьте сначала бравые вояки …
    КАК ВЫ ДОПУСТИЛИ, ЧТО БЫ УКРАИНСКАЯ АРМИЯ ВСТАЛА НА КОЛЕНИ ПЕРЕД АМЕРИКАНО — БАПТИСТСКОЙ ПРОСТИТУТКОЙ???

    Ответ
  • 27.05.2014 в 17:16
    Permalink

    Вот ваше будущее, братья хохлы! Сабля — полбеды, беда, когда неграм анус лизать начнете 😀 :D:D
    Go toward the european worth!

    Ответ
  • 27.05.2014 в 17:51
    Permalink

    одно слово — позорище…

    Ответ
  • Уведомление: Знаете ли вы что -2 - Страница 135 - Форумы otstrel.ru

  • 27.05.2014 в 21:44
    Permalink

    Ну вы блин даете) Это есть дурачки, которые защищают казаков, ползающих перед амерами на коленях? Ну тогда вам туда и дорога. И осваивайте уже технику лизания — это следующий этап)

    Ответ
  • Уведомление: Аноним

  • 28.05.2014 в 08:22
    Permalink

    ХОЛУИ! ФУ! Не смогли быть равными среди равных, а поддались в услужение янкам.

    Ответ
  • 28.05.2014 в 09:29
    Permalink

    Дуже прикро, що так трактували цю значну подію! Це лише реконструкція історичних подій! Дуже яскраво проходив захід!Та ніхто не прогинався перед американцями. Це наша історія!
    Прикро що Росія все перевертає на поганий лад! Соромно росіяне!

    Ответ
  • 28.05.2014 в 10:02
    Permalink

    Грустно, браты. Я всегда думал, что по традициям, тот, кого награждают должен на колено встать. А тут все наоборот, ну ни чего, правда все равно победит и будет еще наше доброе имя звенеть над степями и лесами нашей Родины.

    Ответ
  • 28.05.2014 в 11:03
    Permalink

    Та то нічого, шо на коліна став, добре що ширінку не цілував. Хоча міг!

    Ответ
  • 28.05.2014 в 12:52
    Permalink

    Будь это мой муж (брат, сын, отец) — я бы застрелилась! Такого ПОЗОРА невозможно вынести! как может генерал любой армии ЛЮБОЙ СТРАНЫ вставать на колено перед кем-то кроме главнокомандующего СВОЕЙ СТРАНЫ?!!! на колено истари вставали те, КОМУ вручали оружие, либо те, КТО ПОБЕЖДЕН и ОТДАЕТ СВОЕ ОРУЖИЕ.
    Спаси вас Бог с такими вояками! это НЕ ВОЗРОЖДЕНИЕ КАЗАЧЕСТВА — ЭТО НЕСМЫВАЕМЫЙ ЕГО ПОЗОР НА ВЕКА!

    Ответ
  • Уведомление: Восстановление ледокола «Советский Союз»: Колуны и символы на практике по телевизору? | Код памяти страны асов

  • 28.05.2014 в 16:09
    Permalink

    Пляа… От жеж ганьбище.

    Ответ
  • 28.05.2014 в 21:23
    Permalink

    Не хочется воспринимать все так серьезно, но все равно досадно и обидно смотреть, как не самый последний представитель наших братьев-славян унижается перед каким-то жирным америкосом… США не должны быть хозяевами славян!
    Хлопци! Вставайте с колен! И никогда ни перед кем не становитесь!

    С уважением, москаль.

    Ответ
  • 29.05.2014 в 00:41
    Permalink

    На фотографии изображено вручение оружия Чрезвычайному и Полномочному Послу Соединенных Штатов Америки в Украине Джону Теффту в честь заслуг родоначальника военно-морского флота США Джона Поля Джонса, который 226 лет назад принял казацкую присягу, а потом служил контр-адмиралом Российского императорского флота.

    16 и 17 июня 1788 года во время русско-турецкой войны в Днепро-Бугском лимане произошла Лиманская битва. Именно в этот день казацкая гребная флотилия под командованием Сидора Белого и Антина Головатого под прикрытием парусной эскадрой контр-адмирала Джона Пол Джонса уничтожила остатки турецких судов, блокированых под Очаковом.

    Поэтому мы и видим на снимке представителя казачества в коленопреклоненной позе. Это коленопреклонение не раболепствование перед американским послом, а дань уважения казацкому герою Джону Полу Джонсу.

    Источник: http://www.stopfake.org/fejk-ukrainskij-general-stal-na-koleni-pered-eks-poslom-ssha/

    Ответ
  • 29.05.2014 в 05:29
    Permalink

    лучше быть с Американцами друзьями чем с быдло паРашниками фу фу фу

    Ответ
    • 29.05.2014 в 19:23
      Permalink

      Лучше с америкой дружить? Ну ну… Дружила овца с волком…

      Робяты — хлопцi !!! Не ошибитесь! Не станьте американской колонией после 23 лет независимости!

      Ответ
  • 29.05.2014 в 09:48
    Permalink

    Украинские генералы не преклоняли колени перед американским послом. На фото – генерал украинского козачества, а само представление – театрализованное шоу. Сабля подарена не в качестве боевого оружия.
    http://www.stopfake.org/fejk-ukrainskij-general-stal-na-koleni-pered-eks-poslom-ssha/

    Ответ
  • Уведомление: Украинский генерал на коленях вручает саблю экс-послу США-фото - Интересные новости в городе Караганда

  • 31.05.2014 в 16:26
    Permalink

    Той, хто отримує шашку, повинен схилити коліно, а не той, хто її дає! Те, що відбувається на фотографії, буває при здачі іноземному послу країни-переможниці свого міста чи країни.

    Ответ
  • 03.06.2014 в 13:29
    Permalink

    Опозорили славян. Опустились ниже плинтуса.

    Ответ
  • 31.07.2014 в 11:10
    Permalink

    Шановний, Микола Івановичу.
    Щиро прошу у Вас та в вашому виді — у всіх представників «УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА» — ВИБАЧЕННЯ.
    Мені надзвичайно прикро і незручно за ті недолугі випади щодо Вас та всіх українських КОЗАКІВ, яких я образив своїми коментами…
    Я помилявся… Я ніколи не був націоналістом, але відтепер все змінилося.
    Ще раз прошу ВИБАЧИТИ мене.

    Ответ
    • 05.08.2014 в 15:36
      Permalink

      пане Ігорю, слава Богу, що Ви нарешті прозріли. Не всі ті «козаки» які ходять з лапмасами и роздувають щоки. На превеликий жаль в Україні зараз діє близько 70!!!! «міжнародних» козацьких організацій. Ось і маємо те що маємо… А взагалі, дякую і я Вам за щирі слова.

      Ответ
  • 15.11.2014 в 14:42
    Permalink

    Да че вы с этими рашистами разговаривайте! СЛАВА УКРАИНЕ! ГЕРОЯМ СЛАВА! ВОН РОССИЙСКИХ ОКУПАНТОВ С УКРАИНЫ!

    Ответ
  • Уведомление: Независимый центр прав человека | Украинский генерал на коленях вручает саблю экс послу США

  • 14.10.2015 в 11:41
    Permalink

    это мир наизнанку , це козак ставав на коліно приймаючи зброюта і клявся борониту землю рідну і віру православну, а тут якісь ряжені пихатого пана шиють у дурня ,ганьба
    скоро всі козаками отакими стануть

    Ответ

Добавить комментарий

%d такие блоггеры, как: