Україна ніколи не перестане бути козацькою державою

На протязі 2015-2017 років ми щорічно підводимо підсумки роботи та визначаємо найкращих козаків округу за їх багатолітню та плідну працю по відродженню Козацтва Запорозького. Козаки все більше усвідомлюють, через працю в козацькій організації, що Україна ніколи не перестане буди козацькою державою і що козацькому роду нема переводу.

«Тернистий шлях пройшли твої народи,
Відстоювали землю, сміх, серця.
Як Запорожці-предки в час негоди,
За волю й правду бились до кінця…»
(Шевцова З.І.)

За 2017 рік у номінаціях «найкращі представники» «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» були визнані козаки які є прикладом, як носії кращих рис козацького народу.

За рішенням Ради керівного складу козаків «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» від 27 грудня 2017 року були визначені кращі козаки (козачка) 2017 року у номінаціях:

  • кращий отаман підрозділу округу;
  • кращий благодійник округу;
  • кращий захисник навколишнього природного середовища округу;
  • кращий наставник-вихователь округу;
  • кращі козаки округу;
  • краща козачка об’єднання «Берегиня» округу.

Віримо, що і надалі ви будете успішно служити Україні, козацькій справі і православній вірі задля розбудови Козацтва Запорозького щоденним відстоюванням лицарських ідеалів козацтва. Так тримати!

Кращий отаман підрозділу округу

Сердюков Андрій Васильович, 1981 року народження, православний, військовий старшина (підполковник), отаман Суховіївського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» з жовтня 2007 року. В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з травня 2003 року. Завжди є вірним козацькій присязі та кодексу козацької честі.

Андрій Васильович як козак-запорожець своєю клопітливою працею вносить вагомий внесок у розбудову Козацтва Запорозького на протязі 2003-2017 років.

На сьогодні військовий старшина (підполковник) Сердюков А.В. – отаман з десятирічним стажем роботи. За час його керування Суховіївський курінь неодноразово досягав чималих успіхів у громадській роботі. На рахунку козаків Суховіївського куреня чимало роботи по освітленню історії козацтва, екологічних заходів та заходів сповнених козацького духу та наснаги. Ця робота відображена на сайті округу. Козаки Суховіївського куреня пишаються добрими благодійними справами, які вони роблять задля слави Козацтва Запорозького та України на чолі з отаманом куреня.

Отаман Суховіївського куреня округу Сердюков А.В. – це справжній достойник козак. Він має певні духовні та моральні цінності, дух козацької і все це притаманне йому як козаку-запорожцю. В його родині високо цінують козацькі традиції (батько також є козаком МГО КЗ).

За роки діяльності в лавах МГО «Козацтво Запорозьке» військового старшину (підполковника) Сердюкова А.В. було відзначено нагородами МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • Орденом «Козацька Слава» ІІІ ст.
  • Медалями: «Срібний хрест Козацька Слава»;
  • «Золотий хрест «Козацька Слава»;
  • «За благодійність»;
  • «За відродження Козацтва»;
  • «Гетьман Байда Вишневецький»;
  • «Віра, честь, воля».
  • Почесною відзнакою «За козацьку честь та відданість Україні».

Як захисника православної віри  – православною церквою його було відзначено золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

Кращий благодійник округу

Толстов Іван Віталійович, 1955 року народження, православний, козацький полковник, кошовий отаман Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

З жовтня 2008 року в лавах МГО «Козацтво Запорізьке». Прийнявши козацьку присягу, завжди її гідно дотримується. Він усвідомлює, що козак це не назва, а спосіб життя. На протязі 9-ти років Іван Віталійович займав різні посади, на яких віх був відповідальним перед побратимами та народом України. Козацькому полковнику Толстову І.В. присутня відповідальність у вихованні молодих козаків та у наданні благодійної допомоги спрямованої на відродження козацтва Запорозького. А це: допомога дитячим будинкам в Україні, допомога ЗСУ (по реабілітації бійців АТО) та інші заходи, які проводить «Окремий природо-правозахисний округ МГО Козацтво Запорозьке». І козаки округу можуть пишатися тими благодійними справами, які робляться Іваном Віталійовичем не для реклами, а для людей.

Недаремно козацький полковник Толстов І.В. за роки роботи в козацькій організації з 2008 по 20017 рік був нагороджений:

  • Медалями: «Срібний хрест Козацька Слава»;
  • «Віра, честь, воля»;
  • «За відродження Козацтва»;
  • «Гетьман Байда Вишневецький»;
  • «Січовий Отаман Іван Сірко»
  • Почесною відзнакою: «За козацьку честь та відданість Україні».

За православні устої життя та благодійну допомогу спрямовану на будівництво храмів та захист православ’я – православною церквою було високо відзначено козацького полковника Толстова І.В.: золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці» та орденом «За професійну діяльність».

В тяжкі для держави часи (2014-2017 рр.) за благодійну допомогу бійцям ЗСУ його було нагороджено золотою медаллю «Україна – Захисник Державності» та медаллю «За благодійність».

Кращий захисник навколишнього природного середовища округу

Гальцев Юрій Михайлович, 1961 року народження, православний, підосавул, радник отамана сотні Суховіївського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» з питань екологічної безпеки. З квітня 2010 року в лавах МГО «Козацтво Запорозьке». Прийнявши присягу козака – завжди її дотримується.

Підосавул Юрій Гальцев, як козак і людина з вищою освітою розуміється в питаннях захисту навколишнього природного середовища. Приймає активну участь у всіх природозахисних діях, які проводить «Окремий природо-правозахисний округ МГО КЗ».

На протязі 2010-2017 років він проводив велику роботу по захисту Ігренського жилого масиву від наслідків сміттєзвалища на цій території та боротьбі з палінням листя у приватному секторі, а також проводить активну профілактичну роботу серед населення з питань екологічної безпеки.

Своєю клопітливою працею Юрій Михайлович вносить значний вклад у роботу «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» по розбудові «Козацтва Запорозького» у сфері екологічних питань (екологічної безпеки). Усі заходи, у яких приймав участь підосавул Гальцев Ю.М. мали позитивний результат. Він справжній, достойний козак з певними духовними та моральними цінностями.

За громадську роботу підосавул Гальцев Ю.М. за період 2010-2017 роки неодноразово був відзначений Грамотами Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

Кращий наставник – вихователь молоді округу

Гамбаров Ігор Володимирович, 1954 року народження, православний, військовий старшина (підполковник), кошовий отаман Шиянського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2005 року. Прийнявши присягу козака, завжди гідно її дотримується.

Ігор Володимирович, як козак-запорожець постійно знаходиться на передньому краї по підготовці молодих козаків очолюючи «Центр бойових мистецтв», яких виховує в людині здорову психологію та гармонію через мистецтва бойових культур світу. Як кошовий отаман Шиянського куреня округу вчить молодих козаків бути гідними та духовними продовжувачами козацької слави та щоб вони могли наснажувати к цьому інших громадян України.

Військовий старшина (підполковник) Ігор Гамбаров – людина з високими моральними та духовними цінностями. Своєю натхненною працею в козацькій організації робить великий внесок у розбудову козацтва Запорозького. В ньому органічно поєднались в одне ціле – життєвий досвід, дух козацької свободи та дух релігії – бо це справжній достойних козак.

Недаремно за свою діяльність військовий старшина (підполковник) Гамбаров І.В. за період 2005-2017 рр. був нагороджений МГО «Козацтво Запорозьке» Срібною медаллю «Козацька Слава». За вірне служіння козацтву Запорозькому, православній вірі та державі православною церквою його було відзначено золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці» та орденом «За професійну діяльність».

Кращі козаки

Щербина Анатолій Григорович, 1965 року народження, православний, військовий старшина (підполковник), суддя Мануйлівського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з вересня 2005 року. Вірний козацькій присязі та дотримується Кодексу козацької честі.

Щербина А.Г. як козак-запорожець усвідомив своє місце у діяльності «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке». Своєю працею вносить вагомий внесок у розбудову Козацтва Запорозького у складі Мануйлівського куреня. Він є надійним помічником отаману куреня у проведені урочистих заходів та благодійних справ задля народу України. За час роботи в козацькій організації 2005-2017 рр. проявив себе з кращої сторони: організований, принциповий, чесний. Він є зразком козака МГО «Козацтво Запорозьке».

Військовий старшина (підполковник) Анатолій Щербина за роки роботи в козацькій організації був нагороджений медалями МГО «Козацтво Запорозьке»:

  • «Віра, честь, воля»;
  • «Срібний Хрест Козацька Слава»;
  • «За благодійність»;
  • срібною медаллю «Україна – Захисник державності» на честь 30-ї річниці, як ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС;
  • почесною відзнакою «За козацьку честь та відданість Україні».

За православні устої життя та вірне служіння православній вірі – православною церквою його було нагороджено Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

Губкін Олександр Валентинович, 1980 року народження, православний, хорунжий, козак Суховіївського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» з жовтня 2009 року. Вірний козацькій присязі, завжди гідно її дотримується.

Олександр Губкін, як козак-запорожець є надійним та вірним помічником отаману Суховіївського куреня. Він – людина високої честі та моралі, вірним побратим. За час роботи в козацькій організації з 2009 по 2017 рік проявив себе з кращої сторони. Він активно приймає участь у всіх заходах що проводяться Суховіївським куренем задля розбудови козацтва Запорозького в Україні. Активно приймає участь у заходах Суховіївського куреня «по шляхам козацької слави». В ньому органічно поєдналися в одне ціле – дух свободи і дух релігії – бо це справжній достойний козак.

Недаремно козака, хорунжого Губкіна О.В. за активну козацьку (громадську) діяльність було нагороджено медаллю «Срібний Хрест Козацька Слава» та Грамотами Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

Краща козачка обєднання «Берегиня» округу

Шевцова Зоя Іванівна, 1949 року народження, православна, козачка, Почесна козачка об’єднання «Берегиня» Мануйлівського куреня Новокодацької паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» з жовтня 2010 року.

Зоя Іванівна, як Почесна козачка об’єднання «Берегиня», завжди спрямовує свою діяльність на розбудову Козацтва Запорозького.

Зоя Іванівна Шевцова своєю щоденною працею, любов’ю до рідного краю доводить суспільству, що Україна ніколи не переставала бути козацькою державою і що козацькому роду нема переводу. І вона, як козачка-берегиня оберігає свій рід. ЇЇ життя насичене плідною працею спрямованою на безкорисну допомогу людям та на виховання молоді України в дусі козацьких традицій та звичаїв на прикладах історії рідного краю. Козакам пощастило, що роботу літописця Михайла Лояна продовжила онука – козачка Зоя Іванівна Шевцова, яка отримала від нього енергію національної самодостатності.

У своїх літописах Зоя Іванівна звертається до козаків, нагадує їм щоб вони пишались своєю історією бо це наші козацькі коріння; щоб вивчали, знали, любили свою історію, пізнавали своїх предків, бо життя кожної людини на землі не повинно лишатися безслідним, забутим, «…лишається тільки пам’ять серця…»

Ми, козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке», дуже вдячні Шевцовій З.І., що вона через літописи свого дідуся донесла до нас через століття красу та величність Січеславської землі у своїх документально-художніх творах: «Таромські зошити», «Таромське, перегук століть», «Сторінки історії Карнаухівки», «Широке село під горою: Карнаухівські хутори – Миколаївка-1».

Вона також є автором понад 30 статей краєзнавчої тематики в журналах, часописах, збірниках, конференцій, періодичній пресі.

За роки діяльності у складі козацької організації Зоя Іванівна має тільки повагу та вдячність від козаків та керівництва «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

Недаремно козачка Шевцова Зоя Іванівна була нагороджена медаллю МГО «Козацтво Запорозьке» «За благодійність».

Глибока релігійність – характерна ознака її життя як козачки – за це православною церквою її було відзначено Золотою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

Матеріал підготував
Головний писар / нач.штабу округу
генерал козацтва Сердюков В.Ф.

Добавить комментарий