Кращі козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» за 2015 рік

Шановні брати козаки, усі ми повинні усвідомлювати про особисту відповідальність кожного з нас за власну державу, колектив, сім’ю. Кожен має запитати себе, що він зробив для відродження козацтва в Україні. Наскільки відповідально кожен з нас ставиться до виконання своїх обов’язків як козак-запорожець.

Сьогодні за підсумками 2015 року ми вперше презентуємо найкращих козаків округу за їх багатолітню та плідну працю, за безліч конкретних справ, а це: військово-патріотичне виховання молоді, благодійництво, захист держави, заходи по відродженню козацтва, то що. Ми багато згадуємо про славні часи козаччини і маємо великі надії на відродження козацької слави, як у рідній стороні, так і на всій Україні.

Про козаків потрібно говорити не по наявності посвідчення козака, а по тим справам, які вони роблять щоденно.

Тільки коли багато років попрацюєш пліч опліч з козаками, тільки тоді можна зробити дійсні висновки хто і як представляє козацтво у нашому окрузі, нашому суспільстві.

Ми відверто говоримо про наші критерії відбору кращих козаків. Потрібно любити Вітчизну, шанувати козаків-побратимів, жінок козачок, бути працьовитим, дисциплінованим, толерантним, чесним, готовим до виконання будь-яких складних завдань, аж до самопожертвування в ім’я Вітчизни, без метушні та галасу – як і належить козакам.

І таких козаків серед нас багато, і є серед кого обирати.

За рішенням Ради керівного складу козаків «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» ми починаємо представляти кращих козаків округу у різних номінаціях, а це:

  • кращий отаман підрозділу;
  • кращий благодійник;
  • кращий захисник навколишнього природного середовища;
  • кращий наставник-вихователь молоді;
  • кращі козаки;
  • краща козачка об’єднання «Берегиня».

Усім переможцям у номінаціях ми безмежно вдячні. Ви своїми справами довели усім, що ви дійсні козаки-запорожці, кращі представники «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

Здоров’я Вам, благополуччя і нових звершень.

Кращий отаман підрозділу

Середа Петро_00576Петро Середа, 1955 року народження, православний, генерал-хорунжий, отаман Новокодакської паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з травня 2003 року і завжди є вірним козацькій присязі.

Отаманом Новокодакської паланки його було обрано вперше у червні 2006 року (потім неодноразово він переобирався на цій посаді).

Петро Юрійович як козак-запорожець усвідомив свою місію у житті і в історії сучасної України. Знає, що зроблене добро ніколи не пропаде даремно, а неминуче дасть плоди. Постійно клопітливою працею вносить вклад в розбудову Козацтва Запорозького, має свою власну думку і вміє її висловлювати.

На сьогодні Петро Середа – отаман Новокодакської паланки майже з десятирічним стажем. За цей час паланка досягла чималого успіху. Передусім на рахунку їхньої паланки чимало урочистих заходів сповнених козацького духу та наснаги. Крім того паланка може пишатися добрими благодійними справами, зробленими не для реклами, а для людей.

Отаман Петро Середа зумів навколо себе об’єднати козаків з певними духовними та моральними цінностями, які присущі козакам-запорожцям. В ньому органічно поєдналися в одне ціле – дух свободи і дух релігії, бо це справжній достойний козак. В його родині високо шанують козацькі традиції (два сина є козаками МГО КЗ, а дружина – козачка об’єднання «Берегиня»).

Недаремно генерал-хорунжий Петро Середа нагороджений:

  • Золотим та срібним хрестом «Козацька Слава»;
  • Почесною грамотою МГО КЗ та золотою медаллю «Гетьман Петро Канашевич-Сагайдачний»;
  • Грамотою МГО КЗ та срібною медаллю «За відродження Козацтва» та бронзовою медаллю «За благодійність»;
  • Є кавалером ордену «Козацька Слава» ІІІ ст. та кавалером орденів «Гетьман Байда Вишневецький» ІІІ та ІІ ст.

Глибока релігійність, ревний захист православної віри – характерні ознаки його життя, як козака – за це православною церквою його було відзначено Орденом «За професійну діяльність» та медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці».

В тяжкі для України часи (2014-2015 рр.) за благодійну допомогу, підтримку бійців АТО та за громадську активну позицію отамана Новокодакської паланки у 2015 році було нагороджено срібною медаллю «Україна – Захиснику Державності».

 

Кращий благодійник

Макаренко Олександр_06840Олександр Макаренко, 1957 року народження, православний, генерал-осавул, Радник Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з квітня 2007 року. Прийнявши присягу козака, залишається їй вірним до кінця.

Олександр Макаренко – проста, доброзичлива чуйна людина, яка завжди поспішає на допомогу, готова підтримати будь-якої миті, надати мудру виважену високопрофесійну пораду. За цим стоїть і життєвий досвід і почуття відповідальності. Це людина слова і діла, користується заслуженим авторитетом серед козаків.

Він вже тривалий час бере посильну участь у роботі козацької організації. Ніколи не присвоював собі чужих успіхів, а сам їх досягав, завжди доводячи розпочату справу до кінця.

Олександр Миколайович вважає, що: «судити про козака потрібно за реальними справами».

Займаючись підприємницькими справами не цурається громадської діяльності, допомагає тим, хто цього потребує більше всього, а це на сьогоднішній час – вояки АТО та діти. Він надає вчасну і необхідну допомогу людям, які її конче потребують.

Козак Макаренко О.М. – це людина, якій Господь дав талант постійно допомагати людям. Тільки за 2015 рік від нього було отримано благодійних надходжень на загальну суму 95000 (дев’яносто п’ять тисяч) грн., які пішли на проведення благодійної діяльності округом.

За громадську діяльність генерал-осавула Олександра Макаренка було нагороджено:

  • Почесною Грамотою МГО КЗ та золотою медаллю «Гетьман Петро Канашевич-Сагайдачний»;
  • Медаллю православної церкви «Покрова Пресвятої Богородиці».

За значну благодійну допомогу у 2015 році він був нагороджений срібною медаллю «Україна – Захиснику Державності».

 

Кращий захисник навколишнього природного середовища

Горобець Вячеслав_06009Вячеслав Горобець, 1974 року народження, православний, осавул, Радник Головного отамана з екологічної безпеки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке». В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2009 року. Прийнявши присягу козака – завжди її дотримується.

Вячеслав Горобець – це козак, який бере на себе відповідальність по проблемі екологічної безпеки, яка носить нині планетарний характер і починає її вирішувати з себе, свого будинку, міста, регіону, країни. Він палкий поборник охорони природи, збереження довкілля і має активну громадську позицію відносно екологічної безпеки, також має велике бажання жити в тісній гармонії з природою, показуючи приклад небайдужості по захисту навколишнього природного середовища.

Козак Горобець В.В. ніколи не пливе за течією, не шукає власної вигоди, а працює заради збереження навколишнього повнокровного життя заради своїх дітей, їх майбутнього. Він розуміє, що як завжди влада може обдурити людей черговою подачкою, але ж не обдуриш навколишній світ.

Цей козак характеризується своїми ділами, в які вкладає свій розум, працю та душу. Він завзятий і наполегливий. Людина щирої душі і відкритого серця, адже чимало уваги приділяє благодійництву.

На протязі усіх років прибування в МГО КЗ постійно надає благодійну допомогу, вшанований як козаками так і громадянами з якими він співпрацює, бо розуміє, що козак – це совість нації.

Головний його принцип – не чекати нагород і високих посад, а просто без зайвої реклами і галасу працювати.

За свою діяльність по відродженню козацтва в Україні нагороджений:

  • Срібним хрестом «Козацька Слава»;
  • Почесною Грамотою МГО КЗ та золотою медаллю «Гетьман Петро Канашевич-Сагайдачний»;
  • Грамотою МГО КЗ та срібною медаллю «За відродження козацтва» та бронзовою медаллю «За благодійність».

Вячеслав Горобець, як захисник православ’я, був відзначений Українською православною церквою медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці» та орденом «Преподобного Іллі Муромця» III ступеню.

За заслуги перед МГО КЗ козака Горобця Вячеслава у 2015 році було нагороджено Золотим Хрестом «Козацька Слава» та надано позачергове козацьке звання – осавул.

Кращий наставник – вихователь молоді

Нікітенко Юрій_02317-001Юрій Никитенко, 1978 року народження, православний, осавул, Радник Головного отамана округу з питань молоді та спорту «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з жовтня 2005 року. Вірний козацькій присязі.

Юрій Никитенко – поважний, працелюбний козак, який володіє великою витримкою, рідкісним даром спілкування з людьми. Він людина слова і діла, користується заслуженою повагою і авторитетом серед козаків.

Козак Никитенко О.О. спрямовує свої сили на виховання підростаючого покоління на високих духовних ідеалах і спортивних досягненнях, незважаючи на складні і важкі випробування, йде вперед, готовий підставити своє слече задля зміцнення козацького духу в Україні.

За роки прибування в лавах МГО «Козацтво Запорозьке» він робив і робить усе, щоб юні спортсмени з греко-римської боротьби стали на хорошу життєву стежку.

Вже 10 років Юрій є організатором і головним суддею Всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби на призи Гетьмана МГО КЗ Дмитра Сагайдака (який проводиться щорічно, починаючи з 2006 року у м.Дніпродзержинську).

Про свою роботу він каже: «Спорт об’єднує. Сьогодні ми підтримуємо дітей, робимо все для того, щоб вони забули про негаразди і продовжували радіти дитинству. Ми виховуємо молодь так, щоб вони могли захистити себе, а потім – і державу Україна».

Юрій Никитенко постійно займається на рівні з спортивним вихованням молоді ще й патріотичним та веде шефську роботу з дітьми школи-інтернату «Гармонія» м.Дніпродзержинська.

За свою роботу і активну громадську діяльність Юрій Никитенко був нагороджений:

  • Золотим та Срібним Хрестом «Козацька Слава»;
  • Грамотою МГО КЗ та срібною медаллю «За відродження козацтва» та бронзовою медаллю «За благодійність»;
  • Медаллю «Кошовий отаман Сірко», а також медаллю православної церкви «Покрова Пресвятої Богородиці».

За достойні показники у 2015 році Юрію Никитенко надано козацьке звання – осавул.

 

Кращі козаки

Півень Дмитро_04664-001Дмитро Півень, 1983 року народження, православний, підхорунжий, суддя Новокодакської паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з січня 2008 року. Вірний козацькій присязі.

Дмитро Півень – це чесна, відкрита, мужня людина, поважний козак-воїн, який бере на себе відповідальність по захисту держави. Справжній захисник Вітчизни. Він дійсно має козацький стрижень, щире та хоробре серце, яке належить відважному козаку, який за свою власну неньку Україну пішов в АТО боронити нашу землю від ворогів.

Це козак, який завжди готовий прийти на допомогу і готовий підтримати будь якої миті.

Завжди головним в роботі Дмитра було виховання молоді у патріотичному дусі, щоб їй до снаги був захист Вітчизни. На протязі 6-ти років він проробив вчителем СЗОШ№94 м.Дніпропетровська, з предмету Захист Вітчизни.

Новий період у житті українського народу – незалежність, покликав до життя нові форми роботи, такі як виховання національно свідомих громадян України, таких як Дмитро Півень. Він виховував підростаюче покоління та молодих козаків на патріотичних та героїчних національно-державних традиціях Українського козацтва, на високих прикладах лицарського ставлення до України, дійсності взагалі.

Дуже добре, що є такі козаки, як Дмитро Півень, які показують приклад, надихають, прищеплюють патріотичне почуття. І тут розумієш, що козацькому роду – нема переводу. Він один з тих, хто зі зброєю в руках, у відповідний час, став на захист рідного краю, присвятивши своє життя боротьбі за незалежність рідного народу на його східних рубежах у лавах 25-ої повітряно-десантної бригади ЗСУ. Був поранений.

За активну громадську діяльність по відродженню козацтва в Україні Дмитро Півень був нагороджений:

  • Грамотою МГЛ КЗ та срібною медаллю «За відродження козацтва».

За відвагу по захисту України, у період 2014-2015 років, йому було надано позачергове козацьке звання – підхорунжий та нагороджено Срібним Хрестом «Козацька Слава», а також медаллю православної церкви «Покрова Пресвятої Богородиці».

 

Скворцов Олександр_06483Олександр Скворцов, 1981 року народження, православний, хорунжий, Помічник отамана Суховіївського куреня Новокодакської паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

В лавах МГО «Козацтво Запорозьке» з вересня 2010 року. До кінця вірний козацькій присязі та виконує кодекс Козацької честі.

Олександр Скворцов не уявляє себе поза козацтвом, без нього не може жити. Козацька романтика його не покидає ніколи. Захоплюється подвигами козаків-запорожців, героїчною історією минулого. Наділений козацьким духом, який передається і другим козакам. Для нього кожен козак – брат і товариш.

Він завжди прийде на допомогу і не тільки козакам. «Я козак, тому що Українець», — говорить Олександр.

Олександр Скворцов – козак, який володіє витримкою, йому присущій патріотизм. В тяжкі для України часи (2014-2015 рр.) допомагав бійцям АТО (перевозив їх особистим транспортом в зону АТО).

Він проста, доброзичлива, чуйна людина. Людина слова і діла, яка користується авторитетом серед козаків-запорожців. Стержнем його життя є козацтво.

Олександр – надійний помічник отамана Суховіївського куреня у всіх благодійних й урочистих заходах по відродженню Козацтва Запорозького. Він справжній, достойний козак, який має громадську активну позицію.

За час прибування в лавах МГО КЗ Олександр Скворцов був нагороджений:

  • Срібним Хрестом «Козацька Слава»;
  • Грамотою МГО КЗ та срібною медаллю «За відродження Козацтва»;
  • Медаллю «Гетьман Байда-Вишневецький», а також медаллю православної церкви «Покрова Пресвятої Богородиці».

За вагомий внесок в відродження козацтва, за підсумками 2015 року, Олександру Скворцову було надано позачергове козацьке звання – хорунжий.

Краща козачка обєднання «Берегиня»

Created by Readiris, Copyright IRIS 2009
Created by Readiris, Copyright IRIS 2009

Середа Наталія Василівна, 1960 року народження, православна, козачка, Помічник керівника об’єднання «Берегиня» Мануйлівського куреня Новокодакської паланки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

У складі об’єднання «Берегиня» (з часу його заснування) з жовтня 2007 року.

Наталія Василівна – поважна козачка, яка володіє великою витримкою, рідкісним даром спілкування з людьми у своїй роботі. Вона добра, чуйна, надійна і комунікабельна людина, дивовижно світлої джерельної чистоти душі, яка вміє зігрівати серце особливою турботою та ласкавим словом, підбадьорити настрій козаків, дати мудру пораду.

Вона є Берегинею славної української козацької сім’ї.

Як раз у Наталії Василівни склалося з козацтвом, бо її чоловік та два сини – достойні козаки МКО «Козацтво Запорозьке», а вона – надійний тил своєму чоловіку, дружина, мати, яка в усьому підтримує його та синів – козаків. «Бо якщо сильна жінка, то й чоловік стає відважним, сміливішим, а відтак – непереможним увесь народ, уся наша вільна й суверенна Україна».

Ця тендітна жінка має активну життєву позицію, приймає участь у громадському житті об’єднання «Берегиня», багато уваги приділяє благодійним заходам та патріотичному вихованню молоді. Наталії Василівні властиві патріотизм до рідної землі, оптимізм у найкраще майбутнє.

За громадські здобутки вона нагороджена:

  • Почесною Грамотою МГО КЗ та золотою медаллю «Берегиня Козацького роду», а також медалями православної церкви «Покрова Пресвятої Богородиці» та «За ретельність та старанність».

Найкраща козачка 2015 року Середа Н.В. бажає щоб у наш непростий час люди не забували про найвищі цінності Віру, Надію, Любов, Дружбу, Взаємодопомогу, Патріотизм.

«Ми маємо бути сильними і згуртованими. На повинна об’єднувати спільна мета відродження України і душі української нації – козацтва».

Добавить комментарий