10-та річниця утворення округу

Козаки Окремого природо-правозахисного округу МГО «Козацтво Запорозьке» провели 10-ту звітно-виборчу раду, порядок денний якої було затверджено 10-ою Малою Радою округу, а саме:

  1. Звіт за період 2011-2016 рр.
  2. Про обрання Головного отамана Округу (на період 2016-2021 рр.).
  3. Про обрання Виборної Головної Старшини Округу (на період 2016-2021 рр.)
  4. Про реєстрацію змін та доповнень до статутних документів у новій редакції Статуту «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» у зв’язку зі змінами законодавства України (постанова КМУ №440).

З вступним словом до присутніх козаків 10-ої Ради округу звернувся Головний отаман, генерал козацтва Олександр Пилипенко, який привітав усіх присутніх козаків з 10-ою річницею утворення «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке»:

За 10 років нашої спільної праці ми змогли об’єднатися на козацькій ідеї та разом працювати на благо рідної Батьківщини та Козацтва Запорозького

Зі Звітом за період 2011-2016 рр. виступив Головний писар (нач. штабу) округу, генерал-командор Василь Сердюков, який більш детально прозвітував про ту роботу, яку робили козаки округу за цей період. Робота округу у структурі МГО «Козацтво Запорозьке» визнана Малими Радами, керівництвом та Гетьманом, маршалом козацтва Дмитром Сагайдаком як одна із кращих серед підрозділів Козацтва Запорозького за останні роки, а Головний отаман Олександр Пилипенко завжди наводився Гетьманом, як приклад у роботі для інших отаманів МГО КЗ. Було визначено, що тільки спільна робота усіх козаків округу дає такий позитивний результат у виконанні планів, який ми маємо.

З доповідями виступили: підхорунжий – Дмитро Храпков, осавул – Юрій Никитенко, козацький полковник – Анатолій Слинько, які визнали звіт і роботу по виконанню планів за 2011-2016 рр. задовільною. 10-та Рада округу одностайно засвідчила це рішення.

За рішенням 10-ої Малою Ради округу для обговорення на Раді була винесена пропозиція щодо обрання Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» на період 2016-2021 рр. (терміном на п’ять років) – генерала козацтва Олександра Пилипенка. Ця пропозиція була проголосована одностайно. На що Олександр Пилипенко подякував усім козакам округу за довіру в котрий раз, а також запропонував Раді кандидатури на посади Головної Виборної Старшини на період 2016-2021 рр. (терміном на п’ять років) на громадських засадах:

  • Головним кошовим отаманом – генерал-командора Пєнєва Івана;
  • Головним писарем (начальником штабу) – генерал-командора Сердюкова Василя;
  • Головним суддею – генерал-осавула Дигуна Петра;
  • Головним контаржим – генерал-осавула Крупейника Леоніда;
  • Головним священиком – протоієрея підосавула Маляренка Віталія.

Козаки, присутні на 10-ій Раді округу, схвалили і підтримали ці пропозиції, проголосувавши «одностайно» за подані кандидатури на період 2016-2021 рр. (терміном на п’ять років) на громадських засадах.

Відносно реєстрації змін та доповнень до статутних документів у новій редакції Статуту «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» у зв’язку зі змінами законодавства України Олександр Пилипенко довів до відома присутніх козаків, що отаманське правління Округу підготувало проект про реєстрацію змін та доповнень до нової редакції Статуту Округу у зв’язку з необхідністю і надалі залишатися у реєстрі неприбуткових установ та організацій та надання його до Міністерства Юстиції. Всі зміни та доповнення до нової редакції Статуту Округу ухвалені та проголосовані «одностайно». Відповідальним за виконання державної реєстрації призначено Головного писаря (нач. штабу) генерал-командора Сердюкова Василя.

По закінченню 10-ої Ради «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» Головний отаман, генерал козацтва Олександр Пилипенко перейшов до нагородження та відзначення присутніх козаків. За святе служіння Православній Вірі, Козацтву Запорозькому та Батьківщині, а також на честь 10-ої річниці утворення «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке».

Відзначивши: «Що за Вашої безпосередньої участі Козацтво Запорозьке і надалі залишається в авангарді конструктивних сил, які сприяють зміцненню громадського миру й злагоди задля Слави України», Почесною Ювілейною відзнакою «За козацьку честь та відданість Україні», нагороджені:

  • генерали – Сердюков Василь, Гунько Микола, Пилипенко Олександр, Макаренко Олександр, Науменко Сергій, Александров Олександр;
  • козацькі полковники – Гавриш Сергій, Слинько Анатолій, Бредихін Вадим, Кабаченко Дмитро;
  • військові старшини – Щербина Анатолій, Кабаченко Олексій, Гарощенко Геннадій, Ягудзинський В’ячеслав, Шульга Сергій, Хачатрян Армен, Середа Василь;
  • осавули – Горобець Вячеслав, Никитенко Юрій, Горлов Вадим;
  • підосавул – Середа Юрій;
  • хорунжий – Скворцов Олександр;
  • чотар – Александров Олександр;
  • значковий – Чуприна Ростислав.

Нагороджено медаллю МГО «Козацтво Запорозьке» «За Благодійність» — священика, підосавула Маляренка Віталія.

Відзначено медаллю «Покрова Пресвятої Богородиці» військового старшину Большак Ігоря.

Також ряд козаків були відзначені Почесної Грамотою і Подякою Головного отамана округу.

Олександр Пилипенко побажав усім козакам округу здоров’я, незламної волі до перемоги та козацького духу, що допомагає долати будь які перешкоди, та плідної праці задля Слави України і Козацтва Запорозького.

Матеріал підготував:
Головний писар (нач.штабу) округу, генерал-командор                                                                   В.Ф.Сердюков

Добавить комментарий