Ми пам’ятаємо, хто врятував увесь світ від коричневої чуми XX-го століття

8-9 травня 2015 року в Україні було оголошено днем примирення, і це примирення повинно торкнутися не тільки історії, але і сьогодення. Святкування 70-ї річниці Дня перемоги показало, що у багатьох людей інша думка щодо цієї історичної події і для влади це був не повід його забороняти. Адже усі ці передсвяткові заборони наближають Україну до тоталітарного режиму.

Було видно, що святкові акції у своїй більшості були не багаточисленні. Це був результат заборон та інформаційного залякування владою людей. Свято 9 травня, із його атрибутами, стало «червоною ганчіркою» для теперішньої влади.

Але ті, хто хотів святкувати день 70-ї річниці Перемоги, його все ж відзначив та віддав свою шану героям, що перемогли фашизм у 1945 році. Серед них були і козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке», які не дивлячись на боротьбу зі «злочинним минулим» та заборону проведення святкових заходів провели свої пам’ятні акції у Дніпропетровській, Харківській, Полтавській та Запорозькій областях. Яка влада може заборонити пам’ятати нам великий подвиг наших батьків та дідів?

9 травня 2015 року козаки «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» отримали благословення настоятеля храму «Покрови Пресвятої Богородиці» отця Бориса на проведення святкових заходів та подяку від нього за надання благодійної допомоги на ремонт храму.

До пам’ятника загиблим бійцям у Великій Вітчизняній війні 1941-45 років у селищі Сухочівка м. Дніпропетровська було урочисто покладено вінок та живі квіти, було проведено поминальну літургію по загиблим у тій війні. Усіх присутніх місцевих мешканців та козаків «МГО Козацтво Запорозьке» привітав зі святом Перемоги начальник штабу округу, генерал-командор Василь Сердюков.

«Плин часу все далі відносить нас від тих героїчних подій, але вони завжди будуть у нашій пам’яті. Поклонимося мертвим і побажаємо здоров’я живим. Хто не пам’ятає минулого, не матиме і майбутнього», — відзначив генерал-командор Василь Сердюков.

На урочистостях, окрім почесної варти, козакам довелося здійснювати запобіжні заходи охорони присутніх.

Наприкінці урочистостей на честь 70-ї річниці Перемоги над фашизмом у 1945 році козаки округу відвідали музей при Покровському курені Новокодакської паланки округу. А за святковим столом присутні згадали про загиблих у війні батьків і дідусів й побажали міцного здоров’я живим.

Напередодні травневих свят до Головної канцелярії округу прибув Верховний отаман України та діаспори, гетьман козацтва Запорозького, маршал козацтва Дмитро Сагайдак, який здійснював робочу поїздку на Дніпропетровщину. На зустрічі з козаками «Окремого природо-правозахисного округу» він подякував їм за натхненну працю в ім’я України та нагородив Головного отамана округу, генерала козацтва Олександра Пилипенка, золотою медаллю «МГО Козацтво Запорозьке» — «Захиснику Державності».

З повагою та привітанням до козаків округу,

Головний писар (нач. штабу)
МО МГО КЗ «ОППЗО МГОКЗ»
генерал-командор                                    Сердюков В.Ф.

 

 

Добавить комментарий