9-й Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби

 Діти – це головна цінність України!

18 квітня 2015 року о 12:00 в Києві проходила Мала Рада МГО «Козацтво Запорозьке», де козаки звітували щодо проведеної роботи та вітали гетьмана Дмитра Сагайдака із 69-ю річницею народження. В цей самий час у місті Дніпродзержинську урочисто відкрився IX Всеукраїнський турнір із греко-римської боротьби серед учнівської молоді на призи Гетьмана МГО «Козацтво Запорозьке» Дмитра Сагайдака, який у котрий раз проводив «Окремий природо-правозахисний округ МГО КЗ», одним із основних напрямків діяльності якого є спортивне та військово-патріотичне виховання молоді. Ця робота триває вже 10 років і проходить під патронатом Головного отамана «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ», генерала козацтва Олександра Пилипенка, який приділяє цьому питанню особливу увагу і є основним спонсором турніру.

В цьому році на турнір приїхало 23 команди, а це 176 спортсменів з усіх куточків України, які виступали у 13 вагових категоріях. Турнір проходив із 17 по 19 квітня 2015 року і за його підсумками відбулося нагородження переможців кубками, медалями та грамотами.

Велику вдячність за фінансову підтримку у проведенні турніру було висловлено Головним отаманом «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ», генералом козацтва Олександром Пилипенко, козакам Олександрову О., Слинько А., Горобець В., Сердюкову А., Сивокінь М., Чуприні Г., Гавришу С., Ярило Ю., Макаренко О., Сердюкову В., Москалик Н., а також громадському діячеві м. Дніпродзержинська Голосному М.

Напередодні відкриття IX Всеукраїнського турніру із греко-римської боротьби серед учнівської молоді на призи Гетьмана МГО «Козацтво Запорозьке» Дмитра Сагайдака було отримано листа, де Верховний отаман України та діаспори, Гетьман Козацтва Запорозького, маршал козацтва Дмитро Сагайдак привітав усіх учасників і організаторів турніру із Пасхальними святами та побажав успіхів, перемоги і добра.

«Дехто каже, що козацтво в Україні – це пройдений етап. Але вони помиляються, адже козацтво це держава, її захист і виховання молоді… Так було завжди, так буде й надалі. Козацтво Запорозьке буде виховувати молодих людей так, аби вони могли захистити себе, а потім – і державу», — наголосив Дмитро Сагайдак.

За цей тяжкий рік для країни, а саме – із березня 2014 року, «Окремим природо-правозахисним округом МГО КЗ» було проведено 2 турніри із греко-римської боротьби. Дехто питає: «Навіщо це вам треба, витрачати кошти на такі заходи?». Але ми впевнені, що діти не повинні страждати від «ігращів» дорослих, і коли держава на розвиток спорту серед юнаків не дає ані копійки, представники шкіл та молодь із таких будинків-інтернатів як «Гармонія», яким опікується «Окремий природо-правозахисний округ МГО КЗ», можуть прийняти участь у цікавих спортивних заходах.

Так, будинок-інтернат «Гармонія» на турнірі був заявлений в цьому році командою із 9 юнаків-спортсменів від м. Дніпродзержинська і вони виступили, варто відзначити, досить вдало. На дні Пасхальних свят від козаків округу для дітей інтернату «Гармонія» була надана благодійна допомога у вигляді продуктів харчування.

Головний отаман «Окремого природо-правозахисного округу МГО КЗ», генерал козацтва Олександр Пилипенко висловив особисту подяку головному судді змагань, раднику Головного отамана округу із питань молоді та спорту, підосавулу Юрію Никитенко за організацію, охорону та недопущення травматизму під проведення IX Всеукраїнського турніру із греко-римської боротьби серед учнівської молоді на призи Гетьмана МГО «Козацтво Запорозьке» Дмитра Сагайдака.

Головний писар (нач. штабу) МО МГО КЗ «ОППЗО МГОКЗ»,
генерал-командор                                                                                                                  Сердюков В.Ф.

 

Добавить комментарий