Звернення Ради отаманів до Українського народу

Ради отаманів МО МГО КЗ «Окремого природо-правозахисного округу МГО Козацтво Запорозьке» до Українського народу.

І не треба далі дорікати,
Всіх не може обігріть вона.
Нас до тебе горнеться багато,
Але ж ти – одна?
Україна! Ти моя молитва.
Ти моя розлука вікова,
Громотить над світом люта битва,
За твоє життя, твої права!
Ради тебе перли в душі сію,
Ради тебе мислю и творю.
Хай мовчать Америки й Росії
Коли я з тобою говорю!

Сьогодні кожному українцю треба вивчити напам’ять слова геніального та найкращого поету всіх часів – Василя Симоненка. Вивчити, і задати собі питання: «А що я зробив у житті не для себе, а для України?».

Як могло статись, що пройшовши через страшні віки лихоліття, зневіри, роз’єднання та чвари, гноблення, геноцид, ставши незалежною державою, маючи працьовитий, талановитий народ, Україна знову повертається в пекельне коло ненависті, жорстокості, непорозуміння та громадянського протистояння? І коли дорослі, розумні люди, задають питання у своїй країні: «А ти за кого?», це викликає подив і розчарування.

Ми – один народ, одна нація, і такі поняття як воля, честь, гідність, совість, справедливість, добро – не продаються і не купуються. На превеликий жаль, за 22 роки незалежності, для всіх, хто доривався до влади, ці слова стали архаїзмами. А на заміну – прийшли побори, відкати, підкупи, підстави, все лише заради власного збагачення.

В часи змін і перебудов, чесні та порядні люди не лізуть до влади, тому країною керують авантюристи із сумнівною мораллю та, здається, відсутністю здорового глузду. Тому награбоване однією владою, після її зміни перетікає до іншої – на очах у загіпнотизованого народу.

Ставлення до чергових виборів у людей різне – одні сподіваються на краще і активно беруть участь у виборчих марафонах, інші, не вникаючи в процес, перепродають свої голоси за мізерну подачку від кандидатів на хлібне місце у владі. Байдужість народу породжує безкарність влади, і, як результат – розкрадання і продаж державного майна. Це породжує олігархізм серед можновладців, й залишає лише убогість трудовому народу. А як відомо, коли бідні не хочуть і не можуть жити в злиднях, досить однієї іскри, аби розгорілось полум’я революційної ситуації…

Природо-правозахисний округ МГО «Козацтво Запорозьке» протягом свого існування займається відродженням і розвитком духовних здобутків народу України, вихованням підростаючого покоління в дусі козацького лицарства, відданості Батьківщині, збереженням природних ресурсів і правопорядку.

На нашому сайті можна знайти багато прикладів боротьби козаків за справедливість і краще життя, і ми маємо право висловлювати свою офіційну думку щодо політичної ситуації в Україні.
Рада Отаманів округу висловлює глибоке співчуття родинам загиблих і травмованих українців, і засуджує будь-яке насильство, екстремізм радикалів, закликаючих до силового захоплення влади.

Наголошуємо про недопущення подальшого громадянського протистояння, використання провокацій з обох сторін конфлікту, які приводять до надзвичайної психологічної напруги та агресії народу України. Закон про амністію учасників Майдану надав перерву у протиборстві влади і народу. Це чудова мить для початку вирішення проблеми – переведення її у цивільно-правовий, мирний спосіб в межах Конституції та Законів України, не допускаючи введення надзвичайного стану і подальшого розвитку неконтрольованих подій.

Україні

Коли крізь розпач випнуться надії,
І загудуть на вітрі степовім,
Я тоді твоїм ім’ям радію,
І сумую іменем твоїм.
Коли грозує далеч неокрая
У передгроззі дикім і німім,
Я твоїм ім’ям благословляю,
Проклинаю іменем твоїм.
Коли мечами злоба неба крає,
І крушить твою вроду вікову,
Я тоді з твоїм ім’ям вмираю,
І в твоєму імені живу.

Василь Симоненко

Добавить комментарий