VII Мала козацька рада

22 червня 2013 року у м.Дніпропетровську відбулась VII Мала Рада «Окремого природно-правозахисного округу МГО Козацтво Запорізьке».

Рада розпочалась з хвилини мовчання та паніхіди по померлим козакам у термін з червня 2012 по червень 2013 року, це по генерал-хорунжому Володимиру Гончаренко, військовому старшині (підполковнику) Борису Антонюку та по загиблим в роки Великої Вітчизняної Війни (1941-1945 рр.), відслужив ієрей Володимир – настоятель Храму св. Олександра Невського.

Гімн України та козацтва Запорізького налаштував козаків на роботу VII-ої Малої Ради округу. Представник Гетьмана МГО «Козацтво Запорізьке» у Дніпропетровській області генерал козацтва Олександр Таранущенко передав побажання Гетьмана Дмитра Сагайдака на добру працю у роботі ради округу.

З привітальним зверненням до козаків виступив Головний отаман округу генерал козацтва Олександр Пилипенко.

По порядку денному Ради з доповіддю виступили:

Начальник штабу округу, генерал-полковник Василь Сердюков, який довів до присутніх звіт про виконання плану основних заходів, що проводилися округом у 2012 р. та у І-му півріччі 2013 року.

У доповіді було зазначено про:
а) організаційну роботу;
б) роботу про відродження духовних та історичних традицій козацтва;
в) екологічну діяльність;
г) спортивно-масову та патріотично-виховну роботу серед молоді в дусі козацьких традицій.

По питанню фінансово-економічної та благодійної діяльності округу виступив Головний контаржий генерал-осавул Леонід Крупейник. Він надав повну інформацію щодо фінансових надходжень та витрат округом у звітний період та у динаміці з 2006 по 2013 роки.

3) Наступний доповідач, генерал-осавул Петро Дигун, у виступі з питання щодо виконання козаками округу статутних положень та дотримання Кодексу честі козака МГО «Козацтво Запорізьке» відзначив, що «всі ці питання є складовою частиною у роботі кожного козака».

З виступами по обговоренню порядку денного Ради виступили: сотник Вячеслав Горобець, підхорунжий Юрій Никитенко, генерал-осавул Віктор Бредихін, генерал-хорунжий Петро Середа, генерал-хорунжий Іван Пєнєв, генерал козацтва Олександр Таранущенко.

У кінцевому виступі до козаків округу звернувся Головний отаман, генерал козацтва Олександр Пилипенко, який подякував всім козакам які спрямовували свої сили та когути на роботу по виконанню планів основних заходів у термін 2012 – І півріччя 2013 року, та побажав подальших здобутків у відродженні козацтва.

По закінченню VII-ої Малої Ради МО МГО КЗ «Окремого природно-правозахисного округу МГО КЗ» найкращі козаки та козачки були відзначені та нагороджені медалями МГО «Козацтво Запорізьке», подяками, грамотами та почесними грамотами Головного отамана округу.

За благословенням Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея за відданість православній вірі та на честь 10-ої річниці утворення Новокадакської паланки деякі козаки отримали медаль «Покрова Пресвятої Богородиці».

 

Головна канцелярія округу:
Головний писар (начальник штабу)
МО СМО КЗ «ОППЗО МГО КЗ»
Геренал-полковний                                                       Василь Сердюков

 

 

 

 

 

 

 

Добавить комментарий