Звернення до Криворізьких козаків

Браття криворізьки козаки! Спокон віку козацтво стояло на захиті українського народу. Сьгодні прості жителі с. Недайвода потребують вашої допомоги!

Ситуація навколо «Інгулецького степу» загострилася до критичного рівня! Як відомо, вже більше року триває напружена й нерівна боротьба жителів Недайводи (яких підтримує, нажаль, зовісм невелика групка криворізьких, і, можливо, українських активістів), із бізнес-групою ТОВ «Граніт-груп». Остання отримала цілу низку дозвільних документів, і що важливо, усі вони не можуть бути легітимними апріорі, тому що:
— По-перше, нахабно ігнорують думку, позицію цілої громади (двох сільрад!), яка не хоче віддвати землі, які територіально належать до їхньої сільради, під будівництво кар’єру.
— По-друге, на всій території зберігся унікальний природний комплекс степових екосистем, населений десятками видів з Червоної книги України та інших червоних списків (від міжнародних до регіонального). Але, заради комерційних інтересів маленької купки людей влада нехтує цими фактами.
— Незаконно й необгрунтовано було виведено цю ділянку зі складу земель, зарезерованих для створення природно-заповідного фонду й екомережі. Про сфабрикований висновок екоекспертизи вже відомо з попередньої розсилки за ініціативи М. Коробка.
— Жодне зі звернень криворізьких активістів до влади (Міністерства ОНПС, Держуправління ОНПС в Дніпропетровській області, Президента України, Дніпропетровської Облдержадміністрації та Облради тощо)не стало сигналом для перегляду легітимності наданих владою дозволів і притягнення ТОВ «Граніт-груп» до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів (їхніми діями порушено грубо права великої групи людей а також завдано шкоди природним ресурсам в особливо великих розмірах (вже натепер розорано і знято грунт, знищено рослинний покрив на достатньо великій площі у цілинному степу).
За останньою інформацією з місця подій, людей, які відстоюють власні права і права дикої природи на існування (це буквально остання ділянка відносно збереженої природи достатньо великих розмірів у Криворізькому регіоні!), постійно тероризують, погрожують арештами, вимагають розписки про неперешкоджання діяльності ТОВ «Граніт-груп», звинувачують у перешкоджанні нібито «законній діяльності» кар’єру тощо.
Не зважаючи на те, що «Граніт-груп» має дуже-дуже сумнівний пакет дозвільних документів, вони мають брутальні наміри продовжити розкривні роботи інтенсивними темпами у найближчі дні, і тоді начебто людям вже нічого буде захищати! Враження, що прийшли нові 1930-ті роки…

Шановні колеги і однодумці! Підтримайте Криворожан і Український степ, хто чим може, хоча б добрим словом?
Їм зараз дуже важко!!! А як хто має конструктивні рецепти — допоможіть якнайшвиде!

Вадим Манюк, Дніпропетровськ. Для контактів: dikun@ua.fm

Добавить комментарий