Янукович скасував укази Ющенка про козацтво

Президент Вiктор Янукович скасував низку указiв своїх попередникiв щодо козацтва. Про це повiдомляє прес-служба президентом.

Так, Янукович скасував укази: «Про Нацiональну програму вiдродження та розвитку Українського козацтва на 2002-2005 роки», «Про раду українського козацтва», «Про заходи з пiдтримки розвитку українського козацтва». Як зазначила радник президента Олена Лукаш, підписаний Януковичем указ з питань Українського козацтва «спрямований на уникнення дублювання функцій профільних Рад, які сьогодні діють як консультативно-дорадчі органи при президенті та уряді».

Лукаш нагадала, що рада Українського козацтва була створена Віктором Ющенком ще у червні 2005 року, «проте через відсутність узгодженого бачення її членами завдань організації Рада протягом останніх двох років не виконувала своїх функцій і взагалі не проводила засідань». 1 серпня 2011 року Кабінет Міністрів утворив Координаційну раду з питань розвитку козацтва в Україні як консультативно-дорадчий орган уряду.

«Сподіваюся, діяльність Координаційної ради буде більш ефективним механізмом координації заходів із розвитку козацтва у нашій державі, адже рада вже активно розпочала свою роботу і консолідує  навколо себе найбільш активні козацькі організації», — сказала Лукаш.

Українська правда

Добавить комментарий