Сердюков Василь Федорович — головний писар

Сердюков Василь Федорович, генерал козацтва, начальник штабу Міжрегіонального осередку МГО КЗ “Окремого природо-правозахисного округу МГО “Козацтво Запорозьке”.

Народився 1 травня 1957 року в с. Хоромне, Клімовського району Брянської області в козацькій родині (до 1919 року ця територія Росії належала Чернігівської губернії).

Історична довідка: У старій Україні — «сердюки» — надійні, перевірені козаки з гвардії отамана чи гетьмана.

Почав навчатися у середній школі №79 м. Дніпропетровська у 1964 році. Середню освіту здобув у 1974 році. Вищу освіту отримав у Дніпропетровському медичному інституті, який закінчив у 1983 році за фахом “лікар”. Професійна та службова діяльність проходила у МВС України.

З вступом до лав Міжнародної громадської організації “Козацтво Запорозьке” почав активно займатися громадською діяльністю, спрямував її на екологічні питання та відродження духовності в Україні.

З 2003 – 2006 р. був у складі Новокадакської паланки Січеславського округу МГО “Козацтво Запорозьке”, який діє в Дніпропетровській області (спочатку на посаді радника отамана, а потім з 2004 року було обрано начальником штабу паланки).

У червні 2006 року за рішенням Організаційної Малої Ради козаків підрозділів МГО “Козацтво Запорозьке” Дніпропетровської, Харківської, Полтавської, Запорізької областей було утворено Міжрегіональний осередок МГО КЗ “Окремий природо-правозахисний округ МГО “Козацтво Запорозьке” де і було обрано Сердюкова В.Ф. на посаду Головного писаря (начальника штабу) округу. На цій посаді він пропрацював упродовж 2006-2011 років.

Згідно Внутрішнього Статуту округу та за рішенням 10-ї Малої Ради округу (від 10 грудня 2016 року) його обрано та затверджено на наступні 5 років на посаді Головного писаря (начальника штабу) округу.

“Бути козаком – треба за духом, робити свої справи для народу України і щоб слова не розходились з ділом”.

У термін з 2003-2016 рік за проведену громадську роботу Сердюков В.Ф. був нагороджений орденами та медалями МГО “Козацтво Запорозьке” та Української Православної церкви. У 2010 році за значний внесок у розбудову України, відродженні духовності та заслуги перед Українським народом і козацтвом йому було присвоєно Гетьманом України (В.А. Ющенко) почесне звання “Герой Козацтва України”.

Контакти для спілкування: (056) 788-8533, (098) 370-8414

Добавить комментарий