Перший крок до об’єднання

Козаки Полтавщини створюють Координаційну Раду

09.04.2011г. Кременчук, Полтавська обл. Сьогодні в м. Кременчуці, на коло зібралися представники багатьох козацьких організацій Полтавської областi.  МГО «Казацтво Запорозьке» представляли отаман Полтавської паланки окремого природо-правозахістного округу МГО «Казацтво Запорозьке» генерал-полковник С. Іванов та отаман Кременчуцької паланки МГО «Казацтво Запоріжське» генерал- лейтенант Г. Мілітінский.

Козаче коло козаків Полтавщини прийняло рішення про створення координаційної ради козацьких організацій Полтавщини, мета якої — координація дій козацьких організацій Полтавської обл., спрямованих на зміцнення і розвиток козацького руху в Полтавському регіоні. З представників козацьких формувань була створена робоча група, яка повинна розробити і узгодити між козацькими організаціями і їх осередками «Положення про  координаційну раду козаків Полтавщини»  та подати його на затвердження Великого козачого кола Полтавщини 21-го травня 2011 р.

До робочої групи від МГО «Казацтво Запорозьке» увійшли:
— Отаман Полтавської паланки окремого природо-правозахістного округу МГО «Казацтво Запорозьке» генерал-полковник С. Іванов;
— Отаман Кременчуцької паланки МГО «Казацтво Запорозьке», генерал-лейтенант Г. Мілітінский.

Так само, козаче коло козаків Полтавщини затвердив 21 травня — днем Козацтва Полтавщини.
Після закінчення, офіційної частини, козаки продовжували спілкування на березі Дніпра за традиційної козацької юшкою та кулішем.

Добавить комментарий