Козацькі змагання

19 листопада 2011 року в м. Запоріжжі на базі Центру позашкільної роботи «Школа Джур» пройшли фінальні змагання за Кубок Верховного отамана Спілки Козаків України «Військо Запорозьке Низове» серед козацьких дружин по охороні громадського правопорядку.

Козаки куреня Самарської Ікони Божої Матері в квітні вибороли право на участь у фіналі. Змагання проводились у таких номінаціях: загально-фізична підготовка, рукопаш, стрільба з пістолета травматичної дії, штовхання ядра, перетягування канату, знання Закону України «Про участь громадян в охороні громадського правопорядку та Державного кордону» та історії Запорозького козацтва.

В особистому заліку перемогу в номінаціях – рукопаш та загально-фізична підготовка здобув отаман «Школи Джур» осавул Гладуш М., а в стрільбі з травматичної зброї друге місце виборов вістун Харченко Д. В командному заліку наші козаки здобули друге місце.

Хоча офіційно козацька дружина в Новомосковську не зареєстрована, козаки беруть участь в охороні громадського правопорядку підчас святкування релігійних свят на територіях православних приходів, та підчас хресних ходів на території Новомосковського Благочиння.

27 листопада естафету у козаків підхопили вихованці гуртка «Школа Джур» ЦПР м. Новомосковська, які взяли участь у Відкритому обласному фестивалі серед учнівської молоді з одноборств «Козацький гарт» в м. Запоріжжі. У змаганнях з рукопашного бою наші молоді козаки вибороли 3 загальнокомандне місце, і були нагороджені Кубком Запорізької Міської адміністрації те почесною грамотою Отамана СКУ «Військо Запорозьке Низове» О.В. Панченка.

Михайло Гладуш,
керівник гуртка «Школа Джур» Новомосковська

Добавить комментарий