Гаращенко Іван Іванович — отаман Покровського куріня

Гаращенко Іван Іванович народився 14 травня 1937 року в селі Березноватовка, Солонянського району, Дніпропетровської області в козацькій родині. Громадянин України. В 1956 році закінчив школу в селі Березноватовка. З 1956 року по 1958 рік служив в лавах Радянської Армії в районі крайньої півночі на о. Нова Земля.

Освіта базова вища: в 1962 році закінчив Український заочний індустріальний технікум і отримав кваліфікацію техніка — механіка.

Трудова діяльність:
З листопада 1959 року по січень 1992 року — інженер Ленінського РКГ.
З січня 1992 року по березень 2005 року — директор ТОВ ВП «Вега».
З квітня 2005 року і по цей час працюю директором ТОВ «Магістраль».

Наказом Верховної ради СРСР був нагороджений орденом «Трудового Червоного прапора». За багаторічну плідну працю рішенням Дніпропетровської Обласної Ради народних депутатів у 1985 році нагороджений медаллю «Ветеран праці». В 2001 році за високий професіоналізм та сумлінну працю, рішенням Дніпропетровської міської ради нагороджений почесним знаком з нагоди 225″™ річчя міста Дніпропетровська.
За вагомий особистий внесок у розвиток економіки України та професійне управління підприємством, був нагороджений орденом «Професіонал галузі — 2008».
В 2009 році отримав Подяку міського Голови та почесний знак «За благоустрій рідного міста».
В липні 2010 року отримав Подяку Голови облдержадміністрації за сумлінну працю, активну громадську діяльність, значний внесок у благоустрій міста.

Має доньку та сина.

Козацька діяльність

Гаращенко Іван Іванович — отаман Покровського куреня, козацький генерал-осавул. З квітня 2007 року увійшов як козак до МГО «Козацтво Запорозьке» до складу Новокадакської паланки окремого природо-правозахисного округу, де був радником отамана паланки. Проводить велику роботу  по утворенню та становленню Покровського куреня у Ленінському р-ні м. Дніпропетровська, де у 2008 році був обраний отаманом. Активно займається громадською діяльністю в питаннях відродження духовності в Україні де він є керівником. Засновано Музей козацтва. Нагороджений військовими орденами та медалями. У термін з 2007 по 2011 рік за проведену громадську роботу у козацькому русі України був нагороджений церковними орденами й медалями.

One thought on “Гаращенко Іван Іванович — отаман Покровського куріня

  • 03.02.2012 в 09:17
    Permalink

    дякуЄмо за всіляку допомогу школі підтримку козаків

    Ответ

Добавить комментарий

%d такие блоггеры, как: