Фестиваль «Покрова на Хортиці» 2011

За ініціативи Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради та за підтримки Міністерства культури України засновано новий іміджевий багатокомпонентний культурологічний проект — Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці», який пройде в м. Запоріжжі з 6 по 16 жовтня 2011 року.

Фестиваль має на меті об’єднати зусилля всіх небайдужих до програми відродження острова Хортиця як центру українського козацтва, пропагувати національні культурні традиції та досягнення, відкрити Україну для закордонних гостей та обміну культурним досвідом між країнами.

14 жовтня 2011 року у колисці запорозького козацтва, на славетній Хортиці, о 8-30 почнуться урочисті заходи ІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», присвячені святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва, Дню міста Запоріжжя.

В рамках фестивалю будуть організовані: молебень з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, козацький вишкіл, виступи професіональних та аматорських творчих колективів України, всеукраїнські змагання «Лава на лаву» на кубок «Хортиці», театралізоване видовище «Всі ми браття козацького роду», презентація національно-культурних товариств «Національне подвір’я», майстер-класи з традиційних видів народної творчості; працюватимуть містечко майстрів народного мистецтва «Запорізькі обереги», «Козацька торгова слобода» та «Національне подвір’я».

Управлінням культури і туризму, управлінням з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, Національним заповідником «Хортиця», Всеукраїнською федерацією «Спас», національно-культурними товариствами та українською православною церквою ведеться активна організаційно — творча робота з підготовки та проведення заходів ІІ Всеукраїнського козацького фестивалю.

До участі у заходах ІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» запрошено Президента України В.Ф.Януковича, Прем’єр — міністра України М.Я. Азарова, Міністра культури України М.А. Кулиняка, голів обласних державних адміністрації України, очікуються численні закордонні гості.

Добавить комментарий